Emil med alle skarnstregerne, startede også i skole i Lønneberg, og kunne faktisk godt lide det. Han var så ivrig den første dag med at komme op til tavlen og lave matematikstykker. Hans lærerinde så hans iver og lod ham folde sig ud ved tavlen. Emil blev så glad, at han gav sit lærerinde et kys midt på munden på vej ned igen!

Og da Emil efterfølgende blev spurgt, hvorfor han dog gjorde det, lød hans svar "af godhed".

Med denne fortælling, på græsset mellem Rudme Friskole og Børnehave, blev der i august taget hul på det nye skoleår.

72 børn og en god portion voksne var mødt op for i fælleskab at fejre første dag i det nye skoleår. Flaget var hejst, og solen brød frem i glimt.

Nye familier blev budt velkomne og skoleleder Annemarie Schriver lagde i sin tale vægt på, at en fri skole som Rudme Friskole drives i et godt samarbejde og dialog med de familier, der er omkring skolen, og at man på Rudme Friskole vægter faglighed, tryghed og fælleskab.

Alle 72 børn blev afslutningsvis klappet klassevis ind i det nye skoleår, til musik og fælles sang af "Lad dem lege i livstræets krone".

Efter en time tid i deres klasser var der boller, saft og kaffe til børn og forældre, inden dagen sluttede af med et sommerløb i familiegrupperne, som er grupper på tværs af alle aldersklasser, hvor der skulle laves både samarbejdsøvelser og andre lege.

  • Kolofon

    Af:

    Jeg er født og opvokset i Ringe og har siden 2008 haft fornøjelsen af at skrive om stort og småt fra det midtfynske område. Specielt fritids- og foreningslivet har min store interesse og desuden dækker jeg ofte retssager. I min fritid løber jeg gerne og deltager hvert år i Lillebælt Halvmaraton.