200 arbejdspladser i spil


200 arbejdspladser i spil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

NÆRHED?: Ansvaret for de sociale institutioner på Midtfyn flytter formentlig til Vejle
MIDTFYN: I modsætning til hvad regeringsudspillet i april tydede på, så flyttes ansvaret for de mange sociale amtsinstitutioner i det midtfynske område alligevel ikke til den kommende storkommune.

I stedet flyttes ansvaret for de cirka 200 lokale arbejdspladser endnu længere væk, end det er i dag. Nemlig til Vejle, hvor det nye regionalråd får hovedsæde.

Tvivl om Møllebakken

I den politiske aftale om kommunalstrukturen er det som udgangspunkt regionerne, der skal drive alle institutioner som har med fysisk og psykisk handicappede børn og unge at gøre. Hvilket vil sige hovedparten af de ni amtsinstitutioner, som i dag ligger fordelt i Ringe, Ryslinge og Årslev kommuner.

Kun institutioner for adfærdsvanskelige børn og unge bliver et rent kommunalt anliggende. Den konkrete definition på, hvilke institutioner der her bliver tale om, ventes imidlertid først i forbindelse med lovgivningen omkring strukturreformen.

- Derfor er det stadig uklart, hvor Møllebakken i Sdr. Højrup skal høre til, siger Lillian Vaaben, leder af Fyns Amts familieafdeling.

På Møllebakken er der anbragt børn og unge med omfattende adfærdsproblemer, - i visse tilfælde kombineret med forskellige handicaps, så afgrænsningen kan være vanskelig, pointerer Lillian Vaaben.

På nye vilkår

Bortset herfra ser det ud, som om regionen stort set skal levere de samme sociale tilbud som amterne i dag.

Forskellen er, at regionerne ikke får nogen pengekasse til at opretholde institutioner med svigtende efterspørgsel, og det kunne meget vel få den konsekvens, at arbejdspladserne og institutionerne kun bevares i det omfang, de benyttes fuldt ud.

- Det er klart, at hvis ikke belægningsprocenten kan opretholdes på omkring de 100, så har vi et problem, siger Marianne Smedegaard, leder af amtets handicapafdeling.

De sociale institutioner vil altså i højere grad end i dag være underkastet markedsvilkår. Til gengæld bliver det kommunerne, der suverænt bestemmer, hvem der skal hvorhen, da al visitation og rådgivning overgår til kommunerne.

200 arbejdspladser i spil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce