19-årig fynsk gymnasiepige vil til OL

19-årige Cecilie Skafte Jensen har både matematik, kemi, fysik og samfundsfag på højt niveau, men selvom hun har rigeligt at se til med egne lektier og afleveringer, er hun også tilknyttet lektiecafeen på Midtfyns Gymnasium. Foto: Maja Julskjær

19-årig fynsk gymnasiepige vil til OL

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Cecilie Skafte Jensen fra Midtfyns Gymnasium dyster om blive blandt de fire gymnasieelever, der skal repræsentere Danmark ved OL i kemi til sommer.

Ringe: 19-årige Cecilie Skafte Jensen fra 3q på Midtfyns Gymnasium er ikke bare dygtig til kemi, hun er faktisk blandt landets allerbedste. Det beviste hun, da hun i weekenden deltog i tredje runde af Dansk Kemiolympiade sammen med 13 andre gymnasieelever fra hele landet. Cecilie Skafte Jensen er den eneste fynbo.

De 14 kemitalenter mødes yderligere to gange, inden feltet skæres ned til de fire, der skal repræsentere Danmark, først ved Den Nordiske Kemiolympiade i Oslo og derefter Den Internationale Kemiolympiade i Bratislava og Prag i juli.

Selvom det er gået godt ind til videre, spår Cecilie Skafte Jensen dog ikke store chancer for at blive blandt de sidste fire.

- De andre er rigtig dygtige, og mange har haft som mål at deltage i den her konkurrence. Jeg har aldrig stræbt efter at deltage i konkurrencer, og det er første gang, jeg laver noget ud over gymnasiepensum, siger Cecilie Skafte Jensen, der ikke engang havde regnet med at gå videre fra anden runde, hvor 51 deltagere blev til 14.

Hun tager det i stedet som en sjov og spændende oplevelse, der også skal gøre hende klogere på, hvad hun vil, når hun er færdig med gymnasiet. For selvom hun er ualmindeligt dygtig til kemi, er hun ikke sikker på, det er den vej, hun vil gå.

- Jeg er lidt bange for, at det måske bliver for snævert for mig. Det er også tiltalende at arbejde med mennesker, siger Cecilie Skafte Jensen, der derfor overvejer derfor at læse medicin som alternativ til kemi. Først skal hun dog holde et sabbatår, hvor planerne både er at arbejde som lærervikar eller pædagogmedhjælper og rejse til Afrika for at arbejde på et hospital.

Det er også sjovt at være i laboratoriet, men jeg har altid været lidt klodset
Cecilie Skafte Jensen, 3q på Midtfyns Gymnasium
Kemiolympiaden
Første runde foregik på gymnasierne, hvor de 51 bedste gik videre til runde to, hvor 51 blev til 14 deltagere, der får lov at deltage i tredje, fjerde og femte runde, inden de fire bedste bliver valgt ud. De skal repræsentere Danmark, først ved Den Nordiske Kemiolympiade i Oslo og derefter Den Internationale Kemiolympiade i Bratislava og Prag i juli.Tredje runde foregik på Danmarks Tekniske Universitet i forrige weekend, og den 17.-18. marts mødes de 14 kemitalenter på Aarhus Universitet til fjerde runde.
Cecilie Skafte Jensen havde aldrig troet, hun skulle konkurrere mod andre unge i kemi, men hun ser det som en spændende udfordring, der giver nogle oplevelser, hun ellers ikke ville have fået. Foto: Maja Julskjær
Cecilie Skafte Jensen havde aldrig troet, hun skulle konkurrere mod andre unge i kemi, men hun ser det som en spændende udfordring, der giver nogle oplevelser, hun ellers ikke ville have fået. Foto: Maja Julskjær

En god arbejdsmoral

Cecilie Skafte Jensen har altid været glad for matematik, og det er derfor den teoretiske del af kemien, hun bedst kan lide.

- Det er også sjovt at være i laboratoriet, men jeg har altid været lidt klodset, griner gymnasieeleven, der synes, det er spændende, at hun til OL-kvalifikationen møder andre unge, der brænder for naturvidenskaben.

- Det har gjort stort indtryk på mig at mærke begejstringen og lysten til at lære, siger den 19-årige.

Det stod ikke skrevet i stjernerne, at Cecilie Skafte Jensen skulle blive så boglig, som hun er, for ingen af hendes forældre har gået på gymnasiet eller universitetet.

- Så jeg skal finde min egen vej og blive klogere på, hvad jeg gerne vil, siger Cecilie Skafte Jensen, der bor i Årslev.

Det er langt fra kun naturvidenskaben, der interesserer den 19-årige. Hun har også spillet med i gymnasiets musicalforestilling, spillet fodbold og er involveret i gymnasiets lektiecafé for bare at nævne nogle få eksempler.

Man kunne nemt få den tanke, at Cecilie Skafte Jensen er den type, der har let ved alt, hvad hun giver sig i kast med. Men sådan forholder det sig ikke helt:

- Jeg tror, jeg lærer hurtigt, og så har jeg en god arbejdsmoral. Nogle gange næsten for god. Hvis man vejer det op mellem at være klog og så arbejde for det, så er jeg god til at arbejde for det, siger Cecilie Skafte Jensen.

19-årig fynsk gymnasiepige vil til OL

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce