18 år og organist

Anne Rebecca Zenner ligner måske ikke den typiske kirkeorganist. Men evnerne er der, forsikrer hendes lærer, og Anne satser på at gøre en karriere ud af kirkemusikken.
Foto: Kim Rune

18 år og organist

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

HELLIGE TONER: Anne Rebecca Zenner er Årslev Musikskoles eneste elev på kirkeorgel

NR. LYNDELSE: Organisten har smidt skoene.

Hun kunne ikke ramme pedalerne ordentlig, så midt i Bachs præludium i b-dur smed organisten skoene.

Heldigvis kan hverken præst eller menighed forarges over den uortodokse pause i det klassiske stykke musik. Kirken er helt tomt;kun orgelets brusende toner fylder det højloftede kirkerum.

- Du skal vist ønske dig et par ordentlige orgelsko i julegave, siger læreren, mens strømpeversionen af præludiet klinger ud.

Stiftstidende er på første parket ved Anne Rebecca Zenners ugentlige undervisningstime i Nr. Lyndelse Kirke. Den 18-årige gymnasieelev fra Freltofte er Årslev Musikskoles eneste kirkeorgelelev og musiklærer Per Hansens håb for fremtiden.

- Der er stor mangel på unge kirkemusikere. Når organister skal på ferie, er det utroligt svært at finde afløsere, så vi har stor brug for folk som Anne, fortæller han.

Hæsligt første gang

Per Hansen er selv organist ved Ryslinge Sognekirke. Her har hans unge elev forlængst haft sin ilddåb foran præst og menighed.

-Den første gang var bare hæslig, husker hun og forklarer:

- Der forventes meget, når man spiller til en gudstjeneste. Der er jo en hellig stemning kirken og folk skal kunne synge med.

- Man skal også huske at spille, når præsten siger amen. En gang kom jeg til at spille midt i prædiken, men præsten blev heldigvis ikke sur.

Trods den barske start er den unge organist efterhånden sikker på, at hendes fremtid skal findes inden for kirkemusikken. Efter mange år ved klaveret begyndte hun at spille orgel for godt to år siden. I starten mest for sjovt, men siden er det blevet alvor.

Ikke hellig

- De fleste ser lidt underligt på mig, når jeg siger, at jeg spiller orgel, fortæller hun.

- Bagefter spørger de som regel, om jeg er hellig.

- Er du hellig?

- Nej, jeg kan bare godt lide kirkemusikken.

Kærligheden til musikken går ifølge Anne Rebecca Zenners lærer hånd i hånd med talentet. Drømmen om at blive organist, kan sagtens realiseres, mener Per Hansen.

- Det er ikke alle, der kan klare overgangen fra klaver til orgel. Det kræver talent og modenhed. Anne har begge dele, fastslår han.

Indtil videre koncentrerer hun sig dog primært om skolegangen på Midtfyns Gymnasium. Når studenterhuen er i hus til sommer, vil hun ind på det musikalske grundkursus for at forberede sig til konservatoriet. Man får ikke SU på den et-årige uddannelse, så hun har en bøn til journalisten.

- Kan du ikke skrive, at jeg søger job som organistvikar?

Det er hermed gjort.

18 år og organist

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce