17 projekter får del i LAG-penge


17 projekter får del i LAG-penge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FAABORG-MIDTFYN: Helt som forventet væltede det ind med ansøgninger i sidste øjeblik, da fristen for at søge midler hos den lokale aktionsgruppe (LAG) udløb forleden.

På et møde torsdag besluttede bestyrelsen, at man vil støtte 17 projekter i denne omgang med et samlet beløb på 1,328 millioner kroner.

- Vi er gået efter at støtte så mange som mulig fra starten. Nogle har fået det, de har søgt om, mens vi har reduceret lidt i beløbet hos andre. Det er projekter, hvor vi har vurderet, at de vil kunne gennemføres alligevel, fortæller formand Erik Rahn Jensen.

Ny runde til efteråret

Der er typisk givet beløb på mellem 100.000 og 150.000 kroner eller derunder. I ét tilfælde har bestyrelsen dog grebet lidt dybere i lommen og fundet 375.000 kroner. I alt har LAG fire millioner kroner til fordeling i 2008, som skal være med til at skabe vækst i landdistrikterne.

Når der ikke er brugt flere penge i denne omgang, end det er tilfældet, så hænger det sammen med, at der er en ny ansøgningsrunde til efteråret. Samtidig er der 11 ansøgninger, som bestyrelsen har brug for at se nærmere på, før man beslutter sig for, om der skal gives støtte, fortæller Erik Rahn Jensen.

- Nogle af dem er kendetegnet ved, at ansøger i forvejen får penge fra kommunen. Det kunne for eksempel være en idrætshal. Her er vi nødt til at vide, hvordan kommunen ser på sagen. I andre tilfælde er der tale om så store beløb, at vi er nødt til at være sikre på, at projekterne rent faktisk bliver til noget, forklarer formanden og minder om, at man som ansøger har to år til at virkeliggøre sin idé.

- Det er lang tid at binde et beløb, som vi så ikke kan bruge til andre ting i den periode, bemærker han.

Stor spredning

Projektmagerne har endnu ikke fået besked på, om de er blandt de heldige. Derfor vil formanden heller ikke nævne navne på nuværende tidspunkt. Dog kan han oplyse, at projekterne fordeler sig jævnt over hele kommunen. Også hvad selve indholdet angår, er der en stor spredning. Hvor nogle projekter skal føre til mere attraktive levevilkår, har andre til hensigt at skabe nye arbejdspladser.

17 projekter får del i LAG-penge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce