16 boliger på vej på centralt hjørne i Faaborg

I løbet af 2018 skal en bulldozer som det ser ud nu i sving på hjørnet af Jomfrulågen og Banegårdspladsen i Faaborg. foto: Torsten Cilleborg

16 boliger på vej på centralt hjørne i Faaborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Faaborg Boligforening har planer om at opføre 16-17 almene boliger på hjørnet Banegårdspladsen/Jomfrulågen

Faaborg: Det er Faaborg Boligforening, der har budt ind på at udnytte grunden ved siden af kulturhuset Helios, hvor der tidligere lå et autoværksted. Boligforeningens plan er at opføre 16 - måske 17 - almennyttige boliger.

Det fortæller direktør i Faaborg Boligforening, Karin Bjerre.

- Det er endnu for tidligt at lægge et skitseprojekt frem, men det, vi gerne vil, er at bygge så meget som muligt på grunden og skabe nogle så lækre lejligheder som muligt, siger Karin Bjerre.

Årsagen til, at Faaborg Boligforening endnu går lidt stille med dørene, er, at der er en ny lokalplan på vej for området, som opfatter matriklerne Banegårdspladsen 1 og Østergade 22, der har facade ud mod gågaden. Alt i alt er området på 1500 kvadratmeter, der ejes af den svendborgensiske erhvervsmand Steffen Larsen.

- Der foregår stadigvæk forhandlinger mellem arkitekten og kommunen, men vi lægger skitsetegningerne frem, når lokalplanen for området kommer i høring (til januar, red.). Men før lokalplanen er endelig godkendt, kan vi faktisk ikke sige så meget om, hvordan bygningerne kommer til at se ud, siger Karin Bjerre.

I oplægget til lokalplanen giver kommunen dog nogle vigtige hints til arkitekten. Blandt andet er det ikke kommunens ønske at få et byggeri, der ser se ud som om, det er 100 år gammelt. Det er heller ikke et ønske at få et "ikonisk" byggeri i stil med Klokketårnet eller Helios.

Det er Faaborg Boligforening, der er bygherre på projektet, men i praksis bliver det Steffen Larsen fra selskabet Udsyn, der ejer de to grunde, som kommer til at opføre boligerne. Aftalen er så, at Faaborg Boligforening overtager et nøglefærdigt byggeri og afregner med Steffen Larsen, når boligerne er indflytningsklare. Prisen er aftalt til små 20.000 kroner pr. bebygget kvadratmeter.

Ifølge Karin Bjerre er det planen at lave lejligheder i to plan, hvor lejlighederne på første sal bliver i halvandet plan med indvendige trapper.

- Vi vil også gerne have nogle franske altaner på, så man får lidt uderum, men igen - det er en del af den forhandling, der foregår med kommunen i øjeblikket, siger hun.

16 boliger på vej på centralt hjørne i Faaborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce