16-årig dreng reddet af hjertestarter

Hjertestarter ved Korinthhallen reddede livet for 16-årig efterskoleelev.
Foto: John Hollænder

16-årig dreng reddet af hjertestarter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Elev på Korinth Efterskole ramt af hjertestop, men nyopsat hjertestarter ved Korinth Hallen reddede hans liv.

Korinth: Efter at have spillet rundbold med sine skolekammerater, blev en 16-årig ung elev på Korinth Efterskole - Spejderskolen forleden utilpas og faldt om med et hjertestop.

Han fik efterfølgende hjertemassage, mens man hentede den hjertestarter uden for Korinth Hallen, som blev opsat for knapt et halvt år siden.

Sammen med den dygtigt udførte førstehjælp på stedet, og hjertestarteren lykkedes det at redde den unge mands liv.

Han blev efterfølgende kørt på OUH, hvor han blev straks kom under behandling, og nu, godt en uge efter, har han det godt og forventes udskrevet en af de nærmeste dage.

Ros for hurtig indsats

Såvel Falckreddere som læger på OUH gav stor ros til dem, der reagerede så hurtigt under forløbet, men netop det, at de hurtigt fik hentet hjertestarteren, der er op sat nær ved efterskolen, har været en væsenlig grund til, at eleven reddede sit liv.

Bestyrelsesformanden for Korinth Efterskole, Lisbeth Navntofte Petersen, der er bosat i Ballerup, har fulgt sagen nøje, og kalder det for ”en tragisk hændelse, der endte som en solstrålehistorie”.

Hun vil nu, sammen med den øvrige bestyrelse for efterskolen, snarest tage stilling til, om der fremover skal placeres en hjertestarter på selve skolens område.

Halbestyrer i Korinth Hallen, Tonny Jensen, siger, at han altid har håbet på, at den dyre hjertestarter, som Korinth Hallen fik foræret af den lokale Handels- og Håndværkerforening i september 2010, aldrig skulle komme i brug, men han er nu lykkelig over, at den har været med til at redde en ung mands liv. En hjertestarter koster mellem 14-15.000 kroner.

16-årig dreng reddet af hjertestarter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce