Ringe: Ingen kan være i tvivl om, at flygtningestrømmen mod Europa er ganske massiv og den største af sin slags i nyere tid.

Det er især flygtninge fra Syrien, der kaster sig ud i en livsfarlig rejse væk fra borgerkrigen, og det kan også mærkes i Faa­borg-Midtfyn Kommune, hvor antallet af flygtninge i forhold til sidste år er tredoblet.

I dag kan du blive meget klogere på, hvorfor folkene flygter.

Her inviterer Finn Balle Kjeldsen og de øvrige i Frivilliggruppen Ringe til foredrag, hvor der netop sættes fokus på Syrien.

- Desværre kommer spørgsmålet om flygtninge meget nemt til at handle om for og imod, og debatten har en tendens til at blive skinger og uforsonlig, siger Finn Balle Kjeldsen i en pressemeddelelse.

- Der tages tilsyneladende stilling uden tanke for den enorme humanitære katastrofe, der ligger bag flygtningestrømmen, lyder det fra ham.

Foredraget på Ringe Bibliotek skulle gerne kaste lys over hele den ulykkelige situation, og det er lagt i hænderne på journalisten Nagieb Khaja, der er kendt for sine reportager fra især Syrien og Afghanistan.

Han vil fortælle om, hvad det er, folkene flygter fra, og alle er velkomne til at lytte med på Ringe Bibliotek.

Der er gratis adgang, og foredraget begynder klokken 19.30.

  • Kolofon

    Af:

    Jeg er født og opvokset i Ringe og har siden 2008 haft fornøjelsen af at skrive om stort og småt fra det midtfynske område. Specielt fritids- og foreningslivet har min store interesse og desuden dækker jeg ofte retssager. I min fritid løber jeg gerne og deltager hvert år i Lillebælt Halvmaraton.

Mere om emnet

Se alle

Få er omfattet af asylstramninger

Støjberg annoncerede i Hizbollah-glad avis med åbne øjne

S kræver svar på flygtningeannoncer i kontroversiel avis