122 km/t gennem landsby: Får støtte til kamp mod al for høj fart

Niels Jørgen Pedersens bil vil fortsat holde langs Højholtvej indtil kommunen kommer med en endelig afgørelse. Det håber han, at de nye målinger vil hjælpe med

122 km/t gennem landsby: Får støtte til kamp mod al for høj fart

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter Niels Jørgen Pedersens kamp mod den voldsomme fart gennem Fjellerup blev bragt har han modtaget stor opmærksomhed og opbakning fra lokalsamfundet.

Fjellerup: I mandags kunne vi bringe historien om Niels Jørgen Pedersen fra Fjellerup, der efter en lang periode med drønende bilister gennem byen valgte at tage fartkontrollen i egen hånd ved at parkere sin bil langs vejen uden for sit hus.

Hans egenhændige kamp for at reducere farten på strækningen mellem Ryslinge og Gislev er blevet taget godt i mod fra lokalsamfundet. Niels Jørgen Pedersen er blot glad for, at han kan være med til at sætte fokus på, hvad han ser som et stort problem:

- De reaktioner jeg har fået, især fra mine kollegaer, har været virkelig positive. De synes det er mega sejt, selvom det næsten er som at stikke hånden i et hvepsebo. Men kan det få folk til at vågne bare lidt mere op, så kommer der måske en løsning, fortæller han.

Niels Jørgen Pedersen har for nyligt i samarbejde med "fart-elefantens" ejer, Preben Palsgaard startet nye målinger fra Højholtvej i Fjellerup. Her kan de allerede nu afsløre, at inden for de sidste tre dage er topfarten målt til 122 km/t. Når tilstrækkelige mange målinger er nået, vil de to Fjellerup-borgere sende dem til de lokale myndigheder.

Mulighed for samarbejde med lokalpolitikere

Artiklen om Niels Jørgen Pedersen er ikke gået ubemærket hen. Hos Vej og Trafik i Faaborg-Midtfyn Kommune er teamleder Omer Kaseem Salahadeen gjort opmærksom på sagen. I følge ham, er der på baggrund af borgerhenvendelsen lavet en hastighedsmåling på strækningen tilbage fra juli 2015. De daværende målinger viste imidlertid en gennemsnitshastighed på 48,5 km/t, altså inden for fartgrænsen på strækningen.

Omer Kaseem Salahadeen er imidlertid interesseret i de nye målinger fra fart-elefanten, som de to Fjellerup-mænd får samlet sammen:

- Borgerne er mere end velkomne til at sende de målinger de foretager sig derude. Hvis der skulle være noget sigende i målingerne, må vi jo følge op med en ny fartmåling herfra, fortæller han.

Han mener dog ikke, at strækningen på nuværende tidspunkt har høj prioritet i forhold til forbedring af trafiktryghed i forhold til andre steder i kommunen, men han lover, at han vil tage kontakt til politiet og høre, om de vil foretage sig en fartmåling langs Højholtvej i Fjellerup.

122 km/t gennem landsby: Får støtte til kamp mod al for høj fart

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce