- Nu dækker vi hele Fyn

Pia Sørensen, Mi-Vi-Ren, har købt Service-vagten.
Foto: Maja Svenningsen

- Nu dækker vi hele Fyn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Pia Sørensens rengøringsfirma Mi-Vi-Ren har overtaget Service-Vagten. Nu har hun 30 ansatte og 1500 kunder fordelt over hele Fyn

Den første mandag i det nye år brugte Pia Sørensen sammen med to medarbejdere hele dagen på kontoret med en telefon for øret. Ældre ringede og var bekymrede for, om de ville få samme rengøring og hjælp i deres hjem, som de havde fået de tidligere år.

Pia Sørensen beroligede dem med, at de kunne tage det ganske roligt.

For selvom rengøringsfirmaet Mi-Vi-Ren har købt Service-vagten fra 1. januar i år og nu kan kalde sig Mi-Vi-Ren & Service-Vagten aps, vil kunderne næppe komme til at mærke det, mener indehaver Pia Sørensen.

- Nogle har haft samme rengøringshjælp i flere år og mange er afhængige af vores hjælp. Men der skal være så lidt forskel som overhovedet muligt, siger Pia Sørensen.

Hun og Service-Vagtens tidligere ejer Kurt Krog har siden april 2015 snakket om, at Pia Sørensen skulle købe hans rengøringsfirma. I oktober blev den endelige beslutning taget, og fra 1. januar blev overtagelsen en realitet.

Nu har Pia Sørensen 1500 kunder stående i registret til rengøringsopgaver, og 800 kunder til vinduespudsning fordelt over hele Fyn.

- Det er nærmest et generationskifte, der er sket. Nogle vil sige, at jeg er den nye udgave af Kurt, og det er nok rigtig nok. Vores firmaer har været meget lig hinanden med samme principper, siger hun.

Det blev endnu tydeligere for Pia Sørensen og Kurt Krog, da de skulle gøre regnskabet op i oktober, inden fusionen blev en realitet. Da var der blot 862 kroners forskel i de to firmaers kvartalregnskaber.

Ikke flere end 50

Inden fusionen havde ServiceVagten 18 ansatte, hvor en del arbejdede på deltid. Mi-Vi-Ren havde 22 ansatte.

Nu er antallet af medarbejdere steget, og det fusionerede rengøringsfirma har i dag 30 fuldtidsansatte.

- Jeg er ikke i tvivl om, at vi bliver større. Men jeg vil ikke være større end 50 medarbejdere. Det skal være jordnært og personligt, siger 40-årige Pia Sørensen.

Hun kan lide, at hun kender sine medarbejdere og sine kunder, og derfor ønsker hun ikke, at firmaet bliver større end 50 ansatte.

Det større antal af medarbejdere har gjort, at distancerne mellem kunderne er blevet kortere. Dels fordi der er blevet flere kunder, og dels fordi medarbejderne har bilerne til at holde hjemme rundt om på Fyn. Det er et puslespil, der skal gå op for Pia Sørensen.

Hun brugte 70 timer i starten af det nye år på at sidde ved skrivebordet for at få planerne til at gå op.

Tidligere havde Pia Sørensen lokaler i Ringe. På Industrivej havde hun kontor, lager og butik, men da lokalerne ikke var isolerede nok til hendes produkter om vinteren, blev hun nødt til at rykke ud. Derfor har hun siden april haft fast base i hjemmet i Højrup.

Men det regner hun kun med, at der er for en kortere periode, da hun snart skal på boligmarkedet igen.

- Vi rykker nok ud inden for en overskuelig fremtid. 1-2 år måske, når vi har fundet de rigtige lokaler, siger hun.

For lige nu fylder arbejdet og firmaet meget i hjemmet i Højrup, hvor Pia Sørensen bor med sin kone Heidi og deres 15-årige søn.

Kun direktør på papiret

I 2006 startede Pia Sørensen startede som selvstændig vinduespudser, og to år senere startede hun Mi-Vi-Ren op.

Selvom der står direktør på papiret, har hun det ikke godt med titlen. Hun vil hellere kalde sig indehaver af firmaet.

- Jeg kan ikke lide titlen direktør. Jeg har altid sagt til mine medarbejdere, at vi er på lige fod. Når vi er ude sammen, er det ikke en chef der er med, det er en medarbejder, siger hun og fortsætter:

- Så har medarbejderne det bedre og de føler sig ikke overvåget. Man kan tale frit og hjælper hinanden på en anden måde, mener Pia Sørensen, der ofte selv tager rengøringsopgaver hos kunderne.

Hun plejer altid at sørge for, at hendes medarbejdere kører ud på opgave sammen to og to. Både for det sociale og det sikkerhedsmæssige. Service-Vagtens ansatte kørte en person på opgave, og det har nogle af dem valgt at fortsætte med at gøre. Og det vil være den eneste forskel, som nogle kunder vil komme til at mærke efter fusionen, spår Pia Sørensen.

Tidligere dækkede Pia Sørensens rengøringsfirma primært Midtfyn og det vestlige Fyn. Udover de gamle kunder, har hun nu også kunder i både Svendborg og Nyborg.

- Det kan godt være, jeg dækker hele Fyn, men det er og bliver et Ringe firma, slår Pia Sørensen fast.

- Nu dækker vi hele Fyn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce