- Matematik er blevet sjovt

Sussie Caspersen (tv) og Kirsten Christiansen får hjælp til at regne valutakurser af matematiklærer Anders Engell.
Foto: yilmaz polat

- Matematik er blevet sjovt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forældrematematik har givet Kirsten Christiansen og Sussie Caspersen lyst til at lære.

FAABORG: Lektielæsning er blevet meget sjovere hjemme ved Kirsten Christiansen. Hun er nemlig begyndt at gå til matematik en aften om ugen på Faaborg Sundskole - blandt andet for at kunne hjælpe sin søn på 12 med hans hjemmeopgaver.

Og pludselig er de sure og frustrerede miner blevet skiftet ud med smil og latter - specielt når rollerne er byttet om, og det er Kirsten Christiansen, som skal have en hjælpende hånd fra sin søn.

- Tidligere har jeg ofte måttet sige, at jeg ikke kunne hjælpe ham, og det har givet mange frustrationer. Men nu ved jeg, hvad han taler om, og det er blevet sjovere og hyggeligt at lave lektier sammen, fortæller Kirsten Christiansen, der går til forældrematematik sammen med sin veninde Sussie Caspersen.

Et gratis tilbud til forældre, som gerne vil blive bedre til at hjælpe deres børn med hjemmeopgaverne.

- Jeg var aldrig særlig god til matematik i skolen, og jeg har ikke brugt det siden. Men her er underviseren god til at forklare, og vi laver en masse ens stykker, så det til sidst sidder fast. Så nu forstår jeg en del af det. Jeg er faktisk blevet helt bidt af det, fortæller Kirsten Christiansen, som arbejder som taxachauffør.

Laver lektier sammen

Men lige nu sidder hun i et klasselokale og bakser med at regne valutakurser sammen med Sussie Caspersen. De to nøjes dog ikke kun med at tænke på matematik i de to en halv time, som kurset varer.

De tager også hjemmeopgaver med hjem og forsøger at sætte sig sammen for at løse dem i løbet af ugen.

- Der er meget, vi stadig skal lære, men det går fremad, og det er godt, der er hjælp. På holdet er vi også virkelig gode til at hjælpe hinanden, siger Sussie Caspersen, der er glad for, at hun tog imod tilbuddet, selv om hendes egen datter går i 9. klasse og efterhånden ikke længere spørger om hjælp til lektierne.

- Det er dejligt at få støvet hukommelsen af og lære noget nyt, siger Sussie Caspersen, der selv er uddannet teknisk assistent, men nu er sygemeldt på grund af sklerose, så hun har god tid til matematiklektierne.

Begge matematikveninder er sikre på, at de vender tilbage til kurset efter sommerferien. Og Kirsten Christiansen overvejer endda også, om hun skal melde sig på et tilsvarende kursus i dansk, når matematikken er overstået.

- Jeg forventede at lære meget af kurset, men jeg havde ikke forestillet mig, at jeg ville blive så fordybet. Det er blevet sjovt at lære, siger hun.

De er dog enige om, at det er ærgerligt, at der ikke er flere på kurset. Lige nu er de kun seks forældre fra hele området.

- Det må være masser af forældre, som også vil have godt af at få genopfrisket matematikken. Og her er en rigtig god stemning, ingen driller hinanden, og vi er gode til at hjælpe hinanden, siger Sussie Caspersen.

Forældrematematik og forældredansk er et gratis tilbud til alle forældre. Og i undervisningen bliver der taget udgangspunkt i den enkeltes niveau.

- Matematik er blevet sjovt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce