- Lad os dog holde søndagsåbent


- Lad os dog holde søndagsåbent

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SOMMER: Læderhandler Jørgen Lohmann opfordrer sine kolleger til at følge trop
FAABORG: I søndags valgte læderhandler Jørgen Lohmann, Mira, på gågaden at holde ekstraordinært åbent fra 13 til 16. Initiativet var spontant, og han havde ikke forventet sig noget særligt. Men resultatet var ganske overraskende.

- Folk strømmede ind, og butikken var sort af mennesker. Det var rigtig hyggeligt, og faktisk solgte jeg ganske pænt på de tre timer, siger han.

Via kreditkortene kunne han konstatere, at mindst halvdelen af kunderne var udenlandske turister.

- Ved at holde åbent understøtter vi jo turismen, og min indgang er, at det er en handel, som jeg formentlig ikke ville have fået, hvis jeg holdt lukket. Om nogle dage er de folk jo væk igen, siger han.

Nu opfordrer han kollegerne i gågaden til at følge trop og holde deres butikker åbne søndag mellem 13 og 16.

- Træf dog en hurtig beslutning om at holde åbent de næste tre søndage i turisthøjsæsonen. Det betaler sig, siger han.

Opfordringen har han sendt til Handelsstandsforeningen, som han håber vil bakke initiativet op. Men det vil ikke ske direkte, understreger næstformand Sten Grønved.

Godt initiativ

- Vi har sendt Lohmanns opfordring videre på mail til de øvrige medlemmer. Bestyrelsens stil er, at vi ikke vil have nogen censur på det. Personligt finder jeg, at det udmærket med et sådant initiativ, men som bestyrelse vil vi ikke komme med nogen anbefalinger. Vi henholder os til den visionsplan, som vi har lavet, og som vi arbejder videre med. Men det er klart, at når bestyrelsen mødes i august, vil vi tage åbningstiderne op til debat, siger Sten Grønved.

Pia Balslev, der sælger kunsthåndværk, delikatesser og tøj lidt længere nede af gågaden, har tænkt sig at følge trop.

- For år tilbage holdt jeg altid sommeråbent om søndagen. Min bekymring er, at for få vil være med, så der bliver for langt mellem butikkerne Men nu prøver vi og ser, hvad der sker, siger hun.

PS: På Fyens Stiftstidende holder vi i øvrigt altid åbent om søndagen. Så kom bare med de gode historier søndag mellem 13 og 16!

- Lad os dog holde søndagsåbent

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce