- Jeg har haft et lykkeligt liv

94-årige Verner Larsen i sit hjem på Kildetoften i Faaborg.
Foto: Peter Leth-Larsen

- Jeg har haft et lykkeligt liv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den 94-årige kunstner Verner Larsen har behov for at udfolde sin kreativitet hver dag. Det holder ham i live

Faaborg: Egentlig havde han aldrig tegnet som barn.

Men da Verner Larsen og en kammerat som to 16-årige knægte var på en tur til Skagen, mødte de en amatørkunstmaler i Skagen. Og interessen var vakt.

- Da vi kom hjem til Vester Skerninge, skulle vi også prøve det. Så der startede det faktisk. Vi slog nogle lister sammen til en ramme og gav lærredet en gang fernis. Så købte vi to tulipaner, som vi flyttede lidt rundt på og malede. Så kom det første billede, siger den i dag 94-årige illustrator og kunstner, da han sidder i sit hjem på Kildetoften i Faaborg og tænker tilbage til dengang.

Og Verner Larsen skaber fortsat sine malerier - primært portrætter, der spænder fra det realistiske til det abstrakte - men også landskabsbilleder kommer fra hans pensel.

- Uanset om det bliver solgt, eller ej - jeg fortsætter, smiler Verner Larsen med et venligt glimt i de stadig vakse øjne.

At skabe noget hele tiden

- Jeg er kreativ. Og det skal altså omsættes til noget. Når det er gjort, starter jeg forfra. Det betyder meget for mig at skabe noget hele tiden, forklarer Verner Larsen, der ikke er sikker på, at han fortsat havde været en del af denne verden, hvis han ikke havde netop det kreative til at holde ham i gang.

- Det betyder alt for mig. Det blev jo mit liv, siger han.

Lykkelig gift i 58 år

For 10 år siden mistede han sin kone, Inge, som han med egne ord har været lykkelig gift med i 58 år.

Inge havde også et stort talent for at tegne og male. De mødte hinanden på Kunsthåndværkerskolen i København, hvor Verner Larsen blev uddannet reklametegner.

Både Verner og især Inge har siden krigens tid illustreret adskillige forsider til ugeblade som Familie Journalen, Hjemmet og Alt For Damerne.

- Jeg lærte meget af hende. Hun var en meget dygtig portrættegner, siger Verner Larsen med varme i stemmen om sin kone. De fik sammen datteren Ann-Bett Zachariassen, som i dag bor i Tommerup, hvor hun dyrker sin kunst.

I dag har Verner desuden to børnebørn og fem oldebørn.

- Jeg har en dejlig familie, som tager sig meget af mig. Jeg har en datter, som ringer to gange om dagen for at høre, om jeg stadigvæk lever, siger Verner Larsen, da han viser rundt i huset med panoramavinduet mod Faaborg Fjord og med masser af malerier på væggene fra hans og hustruens hånd.

- Vi er selvfølgelig ikke gået gennem livet uden skrammer. Hvem gør det? siger Verner Larsen med taknemmelighed .

- Jeg kan kun sige, at jeg har haft et lykkeligt liv.

- Jeg har haft et lykkeligt liv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce