- Hvad skal vi så lave?


- Hvad skal vi så lave?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

HJERTESAG:Plan om hjertecentre bekymrer medarbejderne på Faaborg Sygehus

FAABORG:Stykke for stykke er ledelsen for Sygehus Fyn ved at fjerne livsgrundlaget for sygehuset i Faaborg.

Sådan lyder den bekymrede melding fra medarbejderne på sygehusets medicinske afdeling. Det er nemlig kommet frem, at Sygehus Fyn-ledelsen i fællesskab med OUH og embedsmændene i amtets sundhedssekretariat går med planer om at samle de fynske hjertepatienter på OUHog Svendborg Sygehus.

Dermed mister Faaborgs medicinske afdeling 1000 af sine 3000 årlige patienter og sammen med dem sygehusets hjertespecialister. Medarbejderstaben vil sandsynligvis også blive skåret ned, og dermed ryger muligheden for bemanding døgnet rundt.

Det minder mest af alt om en afvikling af Faaborg Sygehus, mener medarbejderrepræsentanterne i Medicinsk Afdelings samarbejdsudvalg.

- Skiften på væggen er klar. De fjerner funktioner fra Faaborg, og der er ingen planer om, hvad vi skal lave i stedet, siger hjertesygeplejerske Erik Maribo.

Vil sikre Svendborg

Planerne om to hjertecentre i henholdsvis Svendborg og Odense er et led i indførelsen af den såkaldte telemedicin. Her kan akutpatienterne blive scannet i ambulancen, hvorefter billedet sendes til en læge, der så skal vurdere, hvor og hvordan patienten skal behandles.

Men patienten kan lige så vel blive kørt til Faaborg som til Svendborg, mener medarbejderne.

- Vi har en meget velfungerende afdeling med dygtige medarbejdere. Der er intet i vejen for at sende patienterne til os, understreger sygehjælper KarenBerg.

Medarbejderne ser planerne som en måde at sikre Svendborg Sygehus i den nye jysk-fynske storregion.

Skaber utryghed

Siden planerne om de to hjertecentre blev offentliggjort, har stemningen på sygehuset i Faaborg været trykket. Så sent som 30. september lukkede sygehusets organkirurgiske afdeling, så håbet for fremtiden er langt fra i lysegrønne nuancer.

- Det er da noget, der skaber usikkerhed blandt alle faggrupper på sygehuset, erkender lægesekretær Tina Uglebjerg.

-Man resignerer en smule, når man ser alle de nedskæringer, tilføjer Karen Berg.

- Der er forsvundet mange funktioner fra sygehuset, og man bliver da en smule bekymret for, om vi overhovedet kan tiltrække kvalificeret arbejdskraft fremover.

- Hvad skal vi så lave?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce