I den forgangne uge har frivillige håndværkere atter været i sving på Ravnsborg hos Jim Lyngvild.

Og det er skredet hastigt frem med opførelsen af Danmarks eneste gudehov - altså et tempel for Odin, som Lyngvild bygger lige ved siden af sin vikingeborg i Haagerup.

Der er sat beklædning på gudehovet, den ni meter høje tagkonstruktionen er rejst, og der er kommet dragehoveder på taget. Seks dragehoveder, der skal skræmme onde ånder væk, skal trone på toppen af gudehovet.

- Dem har jeg tegnet frit i hånden efter billeder af norske stavkirker og skåret ud med mine små homofingre, fortæller Lyngvild.

Nu mangler der kun taget, inddækning, gulv og en stor smuk dør.

- Om guderne vil, så er det snart færdigt, siger han.

- Jeg gør selv mange frivillige ting

Inden Lyngvild gik i gang, efterlyste han håndværkere, der havde lyst til at hjælpe ham af deres gode hjerte. Og omkring 10 fra hele landet sagde ja.

Håndværkerne har boet ved Lyngvild i de to uger, byggeriet har stået på. Så han har sørget for mad - og drikke - til dem.

- Det kunne næsten bedre betale sig at købe håndværkere. Det er godt, at jeg har mit eget bryggeri, ellers var det kraftsparkemig en stor udskrivning i bayersk øl, griner han.

- Folk har bare generelt rigtig ondt i røven. Og de mener, at de ved mere om min bankkonto, end jeg gør.Som altid, når Jim Lyngvild kaster sig ud i et projekt, får han mange skeptiske henvendelser. Denne gang er flere gået på, om det skatteteknisk er lovligt at have frivillige håndværkere. Så det har han undersøgt, og for at være på den sikre side er der nu oprettet en forening med titlen Odinshovet 2016.

- Jeg vil ikke i karambolage med nogen, understreger Lyngvild.

- Folk har bare generelt rigtig ondt i røven. Og de mener, at de ved mere om min bankkonto, end jeg gør.

- Jeg gør selv så mange frivillige ting for min godheds skyld. Fordi jeg kan. Fynboer tror altid, at der er en bagtanke, og de kan ikke tro, at man kan gøre noget fuldstændig af et rent hjerte, siger Jim Lyngvild.

- Det her byggeri får lov til at stå i lang tid. Jeg giver kulturarven videre, og jeg håber, at der er nogen, der bruger det til noget andet efter mig.

  • Af:

Mere om emnet

Se alle
2
Ellevild Lyngvild: Whisky og mode-tv i Skotland og Kina

Ellevild Lyngvild: Whisky og mode-tv i Skotland og Kina

12
Jim Lyngvild: Gudetemplet i Korinth står færdigt

Jim Lyngvild: Gudetemplet i Korinth står færdigt

19
Lyngvild opfører tempel til ære for Odin

Lyngvild opfører tempel til ære for Odin