- Faaborg har en masse styrker, og jeg tror, der er mange af dem, der slet ikke bliver brugt. Det ligger et stort potentiale, som vi kan forløse i et samarbejde mellem handels- og erhvervslivet, Ugeavisen Faaborg og den lokale radio, der nu bliver endnu mere lokal. Der er den udfordring, der frister mig, det er derfor jeg er kommet til Faaborg.

Sådan lyder det fra Allan Aamand Hansen, der netop har sat sig i bladchefstolen i Kanneworffs Gård. Herfra har han fra årskiftet det daglige ansvar for de mediekonsulenter, der hjælper det lokale handels- og erhvervdrivende med markedsføring på en lang række platforme, dog først og fremmest i Ugeavisen Faaborg, de to fynske dagblade og Skala FM-Faaborg.

39-årige Allan Aamand Hansen kommer fra en stilling som mediekonsulent ved Lokalavisen Nyborg. Her har han været i huset i fem år. Tidligere har han blandt andet arbejdet for Carlsberg, været ølkusk og rejst rundt med Tuborgs Grøn Koncert-karavane.

- Kigger man nøgternt på tallene, så er Ugeavisen Faaborg en af de lokalaviser på Fyn, der har den laveste omsætning. Det fortæller jo noget om det pres, handelslivet i Faaborg har været under de senere år. Det må man anerkende. Jeg kender skønne Faaborg fra min tid som ølkusk, og jeg har fra sidelinjen fulgt med i Ugeavisens Faaborg byinddragende kampagne for at blive Danmarks bedste ugeavis. Oveni kommer de helt nye muligheder, lokalradioen har fået for at forøge sin sendetid.

- Mediehuset i Faaborg har en unik chance for at samle byen, bakke den op, og få den til at blomstre, og det skal jeg ud og snakke med kunderne om. Det glæder jeg mig til. Jeg ser ikke mig selv som nogen frelser. Jeg skal lytte til, hvad mine nye kolleger, kunderne og folk i byen i det hele taget, ser af muligheder for at indfri Faaborgs potentiale. Selvfølgelig ser jeg gerne vores omsætning øget, men det skal jo ske, fordi Faaborg udvikler sig, og det skal byen og mediehuset hjælpe hinanden med, lyder der fra Allan Aamand Hansen.

Han bor i Ullerslev sammen med sin kæreste Majbrit, 29, som er i færd med at tage en kontoruddannelse. De har sammen børnene Alberte på syv, Disa på seks og Liam på fire år.

Fritiden bruges helst med familien og med at dyrke spinning sammen med en vennegruppe, Allan Aamand Hansen har kendt siden ungdomsårene i Odense.

I Faaborg afløser han Steffen Bohnsen, der har søgt nye udfordringer som annoncekonsulent for Landbrug Fyn.

Allan Aamand Hansen bliver chef for mediekonsulent René Flintegaard og salgssupporterne Lotte Nielsen og Karin B. Fredskild.

  • JO -

    Af:

    Områderedaktør for Faaborg-Midtfyn med base i Faaborg. Har arbejdet med journalistik siden midten af 80'erne. Kom til Faaborg i 2006.