76-årige Johnny Mogensen fortsætter ufortrødent sin frivillige arbejdsindsats i Ryslinge Boldklub.

Alder er kun et tal - og endda et imponerende et af slagsen - for 76-årige Johnny Mogensen.

I et halvt århundrede har han som træner, holdleder og aktivt bestyrelsesmedlem leveret frivillig arbejdskraft til Ryslinge Boldklub, og mens klubben sidste år kunne fejre ildsjælens 50 års jubilæum, har han stadig mod på mere.

- Det handler om at få de unge til at gå op i noget, så de ikke bare hænger på et gadehjørne. På samme måde er jeg jo også nødt til at holde mig i gang, griner Johnny Mogensen og skænker sig en kop kaffe i Ryslinge Boldklubs træ-brune bestyrelseslokale.

- Jeg er faktisk ikke engang medlem af en pensionistforening. Det er kun min kone, der er det. De gamle siger, jeg er mærkelig, men jeg trives bare bedst blandt de unge.

Kaffe og brød er nok

Johnny Mogensens tætpakkede CV inkluderer blandt andet hæderspriser fra organisationer som Dansk Boldunion og Fynske Landklubber, men hans aftryk kan også ses med det blotte øje.

I 2011 afsatte Ryslinge Boldklubs støtteforening nemlig 125.000 kroner til en indhegnet kunstgræsbane, der i dag pryder klubhusets udendørsanlæg - og bag støtteforeningen, ja der står såmænd Johnny Mogensen

- Sådan nogle penge tjener vi gennem en masse arrangementer, for eksempel loppemarkeder og store fællesspisninger, siger Johnny Mogensen og benytter lejligheden til at fastslå sit forhold til indtægter og udgifter.

- Mit princip har altid været, at den dag, jeg skal have penge for det, så vil jeg ikke være med mere. Det skal være sådan, at alle kan deltage, og at man får en kop kaffe og et stykke brød, når der er møde. Men er lysten, der skal drive værket.

Flere kort på hånden

Nu er Johnny Mogensen så nomineret til prisen 'Du gør en forskel' ved kommunens fejring af frivilligheden og foreningslivet, og det takket være Ryslinge Boldklubs formand, Kenneth Jensen, der har indstillet ham til prisen.

- Johnny har hjulpet vidt og bredt, og mange i klubben har snakket om, at han fortjener den her pris. Med hans imponerende CV in mente, så synes jeg da næsten også, at nomineringen giver sig selv, siger formanden, der ingen intentioner har om at afskedige sin 76-årige klubveteran.

- I øjeblikket er Johnny revisor i klubben, og så længe han holder det høje niveau, så er vi glade og tilfredse med hans indsats.

Selv har Johnny Mogensen dog oplevet at måtte bukke under for sin alder, selvom det ikke var med hans gode vilje.

- Når man runder de 70 år, skal man forlade bestyrelsen i Fynsk Boldunion, så lidt måtte jeg jo give mig. Men det gav jo nok mening. Man skulle tage og gøre det samme i FIFA og få ryddet ud i alle de gamle nisser, siger han og griner.

Og når - ja man fristes til at sige hvis - Johnny Mogensen en dag må lægge revisortjansen i Ryslinge Boldklub på hylden, har han naturligvis nye kort på hånden.

- Der er jo også en seniorklub for æresmedlemmer, der skal passes, siger han og fylder på ny sin kaffekop.

  • Af: