- Det kan vi ikke være bekendt

Kenny Askebjerg blev overfaldet og slået invalid for knap et år siden. Forældrene Vinnie og Allan Donsager mener, at kommunen har svigtet, og mandag blev sønnen fundet efter at have taget en overdosis.
Foto: Birgitte Carol Heiberg

- Det kan vi ikke være bekendt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Voldsofferet Kenny Askebjergs skæbne lander på borgmesterens bord via politimanden, som fandt ham hjælpeløs.

FAABORG-MIDTFYN: -Som politiker vil jeg sige, at kommunen simpelthen ikke kan være den service bekendt!

Det var landbetjent Lennart Mogensen fra Årslev, som i mandags fandt den hjerneskadede Kenny Askebjerg hjælpeløs i hans lejlighed. Mogensen er også medlem af kommunalbestyrelsen for Venstre, og han vil orientere borgmester Bo Andersen og sine øvrige partifæller om oplevelsen med den 30-årige mand, som efter et drabsforsøg i juli sidste år, ifølge forældrene, er ude af stand til at klare sig selv.

I mandags havde han spist en masse smertestillende piller og blev efterfølgende indlagt på psykiatrisk afdeling i Svendborg. Hans fortvivlede forældre fortalte i går i Fyens Stiftstidende, hvordan de føler, at sønnen bliver svigtet af Faaborg-Midtfyn kommune, når det handler om fortsat genoptræning af hans stærkt forringede færdigheder.

- Jeg kom til lejligheden for at aflevere et brev og gik ind, da jeg kunne høre nogen råbe indefra. Det var tydeligt, at den unge mand var meget påvirket af medicin. Jeg ringede efter hans mor, men skønnede ikke, at det var nødvendigt at tilkalde ambulance, fortæller Lennart Mogensen og fortsætter:

- Som betjent har jeg skrevet en social rapport, som vil blive afleveret til socialforvaltningen. Desuden har jeg orienteret sagsbehandleren pr. telefon, siger han.

Ifølge kommunalpolitikehar kommunen ikke luft til at holde til flere af den slags historier.

-Vi er som politikere desværre ikke så tæt på sagsbehandlingen længere. I efteråret fik vi fra forvaltningen at vide, at mens det tidligere typisk havde kostet knap tre millioner kroner om året at have borgere anbragt på institutioner uden for kommunen, ville den pris stige til næsten fem millioner - uden at vi fik mere for pengene.

- Derfor blev det besluttet at hjemtage en del borgere, så de sparede penge kunne udnyttes bedre, og vi bliver jo nødt til at stole på, at det så også sker, siger Lennart Mogensen.

Fagchef for forebyggelse og sundhed, Sten Dokkedahl, som kun har haft ansvaret i halvanden måned, siger:

- Fagligt gør det ondt i mig, hvis folk føler, de har fået en dårlig behandling, og jeg vil tage initiativ til, at vi får en snak med borgeren og hans forældre.

Opsagde rådgivning

Netop i går blev kommunens fremtidige strategi for borgere med hjerneskader behandlet i socialudvalget.

Projektet omhandler servicen fra 1. juni i år, men allerede fra nytår opsagde kommunen sin aftale med Hjerneskaderådgivningen. Om det siger fagchef Sten Dokkedahl:

- Det kan godt ærgre mig, at udviklingsprojektet ikke lå klar allerede dengang, men på det tidspunkt lå det arbejde ikke i min afdeling.

Jan Jensen, der er leder af Hjerneskaderådgivningen i Odense frygter, at kommunen ikke har den nødvendige viden om håndtering af hjerneskader.

- Hvor de hos os tidligere kunne trække på et tværfagligt team med 10-20 års erfaring, skal de nu først selv til at opfinde den dybe tallerken.

- Hvis kommunen i en sag som denne havde fulgt vores forslag, kunne det måske være undgået, at en ung mand er ved at gå til grunde, understreger han.
Sagen kort
En 30-årig mand fra Årslev er i dag svært hjerneskadet, fordi han 27. juli sidste år blev overfaldet af to brødre med en donkraft og en skovl.

Efter overfaldet har manden været til genoptræning i fire måneder, men siden da er han ifølge forældrene, blevet overladt til sig selv.

I mandags måtte sønnen indlægges efter at have taget en overdosis, og forældrene kræver derfor handling nu.

De formodede gerningsmænd, der er sigtet for drabsforsøg, ventes for retten til august

- Det kan vi ikke være bekendt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce