Motion, indlæring og dannelse er tre sammenflydende begreber for 7. a fra Broskolen i Årslev

At 7. a fra Broskolen ikke en folkeskoleklasse som alle andre, kan klassen takke både sine lærere og elever for.

Mens klasselærerne Martin Lagoni og Lotte Hviid har arrangeret et fagligt samarbejde med Bernstorffsminde Efterskole, har eleverne nemlig fundet løbeskoene frem i den gode sags tjeneste.

- Først ville vi gerne indsamle penge til kræftramte, men på hospitalet sagde de, at der var andre afdelinger, der havde mere brug for hjælp, siger 13-årige Rasmus Søstad, der sammen med klassekammeraterne Victor Mahler og Sebastian Pors tog initiativet til "Børn der løber for børn" - et velgørenhedsprojekt til fordel for syge børn på Odense Universitetshospital, der nu har hele klassen med på holdet.

Kvalitet frem for alt

Siden december har 7. a modtaget spring- og danseundervisning fra Bernstorffsmindes egne elever, og målet er ifølge klasselærerne at udfylde skolereformens timeoverskud med kvalitet.

- Vi skal ikke bare udfylde timerne uden, at det giver mening. Det skal være kvalitativt. Dybest set handler det om at gøre nogle dage anderledes end andre, siger Martin Lagoni.

Nu vækker indsatsen så positiv opsigt hos kommunen.

- Det er tankevækkende, at en kommunal og en privat virksomhed kan nyde godt af hinanden på den måde, lyder det fra Ulrik Bollerup Thomsen, der er chef ved den nye afdeling for opvækst og læring i Faaborg-Midtfyn Kommune.

Den opfattelse deler forstander for Bernstorffsminde, Lars Kirkegaard.

- Når vores elever lærer fra sig, får de en dybere forståelse for deres egen læring, siger han.

- Uvurderlig erfaring

Mens der i øjeblikket gøres status over Bernstorffsminde-samarbejdet, kører elevernes velgørenhedsprojekt videre på alle cylindere.

De indtjente sponsorpenge skal afleveres til børnene på Odense Universitetshospital i december, og lærerne kigger stolt med fra sidelinjen.

- Det er eleverne selv, der står for projektet. Som lærere kan vi bare mærke, at det styrker deres sammenhold og giver dem noget erfaring, der er uvurderlig, siger Lotte Hviid.

Følg 7. a's velgørenhedsprojekt på Facebook-siden 'Børn der løber for børn - Broskolen'.

  • Af: