Jacob Pilegaard ser meget koncentreret ud, mens han lægger en flise op på skæremaskinen og med millimeterpræcision skærer den i to dele.

Så bærer han den over til makkeren, Jacob Østerberg, der sidder på knæ oven på det fem gang syv meter store fliseprojekt, der skal gøre Jacob og Jacob til danmarksmestre i weekenden.

- Den skal sidde lige i skabet, fastslår de.

Den sætning er deres mantra lige nu. For det her handler i den grad om præcision.

- Det skal være meget præcist. Vi snakker en eller to millimeter. Mere må det ikke afvige, før vi falder i karakter, fortæller de.

Jacob og Jacob vandt i efteråret regionsmesterskabet i Skills, som blev afviklet hos AMU-Fyn i Odense. Derfor er de nu med i finalen i DM i Skills, som afvikles i Fredericia fra torsdag til lørdag i denne uge.

Det er Danmarks største uddannelsesevent, hvor unge fra erhvervsuddannelserne mødes og dyster mod hinanden i en lang række fag.

De seneste dage har de trænet på livet løs i en stor hal med grus på gulvet hos AMU-Fyn.

- Ja, vi tager nogle lange dage, hvor vi træner 8-18, fortæller de, mens de ligger på knæ og arbejder på deres imponerende fliseanlæg, under kyndig vejledning fra deres faglærer, Ib Nielsen.

De fik deres opgave udleveret 14 dage før mesterskabet. De har selv lavet skitsen i et tegneprogram. Og så gælder det om at udføre den så præcist som muligt.

Under træningen laver de projektet to gange. Efter første forsøg ser de, hvad der er af småfejl og finder ud af, hvad der skal gøres bedre. Og så prøver de én gang til.

Det er så her, "den skal sidde lige i skabet", som de siger.

Kæmper mod to par

I finalen i Fredericia kæmper de mod de to par, som vandt mesterskabet i de to andre regioner.

Jacob Østerberg og Jacob Pilegaard er i gang med at uddanne sig til anlægsstruktører på AMU-Fyn i Odense og har henholdsvis Millinge Maskinstation og Korinth Entreprenørfirma som lærepladser.

Ved sidste års DM i Skills i Bella Center i København var der 68.000 besøgende over de tre dage. I Fredericia forventer man over 40.000 mennesker, siger faglærer Ib Nielsen.

Trods det store publikum, der venter dem, virker de ret cool her kort før finalen.

- Når først vi er i gang, vil vi sikkert bare have fuld fokus på vores projekt, forventer de.

De tager til Fredericia allerede onsdag og indlogerer sig på hotel, som arrangørerne betaler. De skal kun have deres håndværktøj med.

Materialerne er sponsoreret af betonfirmaeet IBF i Ejby og bliver leveret til Fredericia ligesom skæremaskiner og den slags.

De to unge struktør-talenter har i alt 21 timer til at lave deres projekt. Torsdag og fredag bliver lange dage. Lørdag er der bedømmelse.

Jacob Østerberg er oprindelig fra Faaborg, mens Jacob Pilegaard er fra Korinth.

De har kendt hinanden siden 5.-6. klasse og gik i klasse sammen det sidste år i folkeskolen.

De er begge 19 år og omtrent halvvejs i den godt tre år lange uddannelse til anlægsstruktør.

De har begge planer om at videreuddanne sig til kloakmestre bagefter og måske ende som selvstændige.

  • Af:

Mere om emnet

Se alle
2
Dygtige håndværkere: Seks fynboer til tops ved DM i skills

Dygtige håndværkere: Seks fynboer til tops ved DM i skills

5
Anne er Danmarksmester: - Jeg er stolt og rørt

Anne er Danmarksmester: - Jeg er stolt og rørt

Jacob og Jacob tog DM-titlen

Jacob og Jacob tog DM-titlen