- Danske elever er høflige


- Danske elever er høflige

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

KULTURMØDE: 23-årig spanier drømmer om en karriere som lærer

SDR. NÆRÅ: "Vi leger stilleleg," står der med store bogstaver på tavlen.

Det er onsdag morgen på Friskolen i Sdr. Nærå, og eleverne i 6. klasse sidder musestille og venter på, at timen skal begynde.

- I bliver nødt til at stoppe legen nu. Hvem har lyst til at svare på det første spørgsmål, spørger Ana Rodriguez på engelsk, og straks melder der sig en skov af hænder.

Siden august har den 23-årige spanier boet på skolen, hvor hun også fungerer som hjælpelærer i engelsktimerne. Selv har hun læst engelsk på universitetet i den spanske by Leon.

- Da jeg var færdig med studierne, overvejede jeg at blive lærer. Derfor begyndte jeg at lede efter et sted, hvor jeg kunne få praktisk erfaring med at undervise. Samtidig ville jeg gerne rejse ud i verden for at opleve nye kulturer og nye måder at gøre tingene på, forklarer hun.

En misforståelse

Begge dele fandt hun i Danmark, nærmere bestemt Sdr. Nærå, hvor hun kom til via et EU-program, der hjælper unge sprogstuderende med at finde et ophold i udlandet.

- Jeg må indrømme, at jeg næsten intet vidste om Danmark på forhånd. For eksempel troede jeg, at danskerne var kolde og uvenlige. Men det er en udbredt misforståelse i Spanien. I dag ved jeg, at det ikke passer, ler hun.

Én af de ting, som for alvor har overrasket hende, er den store forskel mellem danske og spanske skoleelever.

- I Spanien kan eleverne finde på at råbe efter læreren. Sådan er det ikke med danske skoleelever, der pænt rækker fingeren i vejret, hvis de kender det rigtige svar. De er ganske enkelt mere høflige, siger hun og tilføjer, at lærerne også opfører sig på anden måde.

- Jeg er vant til, at lærerne taler ned til eleverne. Men her oplever jeg, at det ikke er nødvendigt for at blive respekteret som lærer. Det er en af de vigtigste erfaringer, jeg kan tage med mig hjem, siger hun.

For Ana Rodriguez er ikke længere i tvivl. Hun vil være skolelærer og helst på en high school for 13-18-årige, fortæller hun.

Tilbage på skolebænken

Under sit ophold i Danmark,er det hende, der sidder på skolebænken. To gange om ugen går hun til danskundervisning i Odense.

Samtidig følger hun et kursus på universitetet i spansk lingvistik. Her har hun blandt andet mødt endnu en spanier, der er kommet til Danmark gennem det samme EU-program.

- Det er altid rart at møde en landsmand, men det er ikke fordi jeg lider af hjemve. Det, jeg savner mest lige nu ,er faktisk lyset. I Spanien kan vi også have regn og slud. Men du vil aldrig opleve, at det bliver mørkt klokken fire om eftermiddagen, siger hun.

Ana Rodriguez skal bo på Sdr. Nærå Fri- og Efterskole indtil slutningen af april.

- Danske elever er høflige

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce