- Alder ingen undskyldning

En stor del af vælgerne i Faaborg-Midtfyn har trukket sig tilbage fra arbejdsmarkedet, så derfor skal den aldersgruppe også repræsenteres i politik, mener Venstres Ernst Jørgensen, der fylder 70 år i dag.
Foto: Kim Rune

- Alder ingen undskyldning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politikeren Ernst Jørgensen (V) fylder 70 år i fin form, men er usikker på sin politiske fremtid

FALDSLED: Ingen morgen uden tre kvarters cykeltur i bakkerne mellem Faldsled, Jordløse og Håstrup.

Sådan er det for Ernst Jørgensen, kommunalbestyrelsesmedlem for Venstre. Netop i dag runder han 70 år. I fuldt vigør.

For den sydvestfynske lokalpolitiker holder benhårdt på, at man skal holde sig i god form, så længe det er muligt - for både sin egen og omgivelsernes skyld. Ellers er der jo ikke kræfter til at deltage i samfundslivet.

- Det er vigtigt, når man når denne her alder, at man har en struktureret hverdag, så man ikke bare flyder hen. Det er jo lidt ligesom at have sommerferie det her, siger Ernst Jørgensen, der skrev folkepensionist på visitkortet for tre år siden efter et langt arbejdsliv i landbruget og siden i den sociale sektor.

Så derfor starter dagen altså med tre kvarter på to hjul fra maj til oktober, mens pulsen i de mørke måneder holdes oppe med roning, spinning og styrketræning i et motionscenter.

- Jeg cykler 15 kilometer om dagen i de måneder, så det bliver omkring 2000 kilometer om året - ligesom en tur til Rom, lyder det fra fødselaren, der samtidig er det ældste medlem af kommunalbestyrelsen i Faaborg-Midtfyn.

Stadig lyst til politik

Til trods for det faktum, at Ernst Jørgensen nu tager hul på sit ottende årti, ser han ikke alderen som et signal til at trappe politikken ned og sige farvel til kommunalbestyrelsen ved valget næste år.

Om Ernst Jørgensen rent faktisk bliver i politik, har han dog endnu ikke gjort op med sig selv - og familien.

- Jeg har ikke taget stilling til det, men det skal ikke være alderen, der afgør det, fastslår Ernst Jørgensen.

Med andre ord skal det være af familiehensyn, hvis politikken lægges på hylden, og lige nu er lysten der i hvert fald til at blive ved.

Også selvom politikerne er flyttet på afstand af mange beslutninger i den nye storkommune - og selv om politik står på kalenderen otte til 10 dage hver måned.

- Hvis man har de fysiske kræfter, så skal man ikke stå af politik på grund af alder. Jeg mener, at man er forpligtet til at deltage i samfundslivet uanset, hvor gammel man er, siger Ernst Jørgensen, der kun lige når at uddybe en bid af dén pointe, før telefonen ringer og en bekendt opdaterer haveejer Jørgensen på mandagens regnvejr.
Ernst Jørgensen
I dag fylder Ernst Jørgensen, Faldsled, 70 år.

Ernst Jørgensen drev sammen med sin kone indtil 1983 et landbrug, som de dog måtte afhænde på grund af de dårlige tider.

Siden blev Ernst Jørgensen ansat på amtets institution Kastaniely i Svanninge, inden han begyndte at arbejde med senhjerneskadede - eksempelvis trafikofre i slutningen af 1990'erne.

Ernst Jørgensen er gift med Gurli og har to børn og fire børnebørn.

Ønske: Regnvandsmåler

12 millimeter vand er der kommet foreløbig, lyder det i telefonrøret og Ernst Jørgensen nikker tilfreds og kaster et blik ud mod rhododendron-beddet.

Det er ikke fordi, Ernst Jørgensen ikke selv kan aflæse en regnvandsmåler, men han kunne godt tænke sig en elektronisk en af slagsen, lader han forstå.

- Og nu ville jeg lige vente og se, om der faldt noget af til fødselsdagen, siger han.

Efter en årrække i byrådet i den gamle Faaborg Kommune - heraf et par år som socialudvalgsformand - lægger Ernst Jørgensen ikke skjul på, at han føler sig rykket et godt stykke væk fra den nære lokalpolitik med tilblivelsen af Faaborg-Midtfyn.

Som flere andre politikere på tværs af partierne i kommunalbestyrelsen er han usikker på, om den måde Faaborg-Midtfyn Kommune styres på, nu også er den rigtige.

Og Ernst Jørgensen erkender tøvende, at han ikke ville have stemt for den nuværende styreform, der placerer politikerne så langt fra de daglige afgørelser som tilfældet er, hvis han havde vidst, hvad han ved i dag.

Det bedste .. Tjah ..

- Nej, det ville jeg nok ikke, siger Venstre-politikeren, men påtager sig straks medansvaret for, at embedsmændene har fået så stor indfyldelse på kommunens daglige drift, som de har.

For han har jo selv været med til at stemme for kommunens styreform.

Spørgsmålet er så, hvad der efter Ernst Jørgensens mening er det bedste ved den nye kommune. Her bliver den ellers ivrigt talende politiker et øjeblik tavs.

- Ja, hvad er det bedste... Vi sidder jo nok allesammen med fornemmelsen af, at det var bedre, da vi tog hjemmefra, siger Ernst Jørgensen, inden han når frem til et svar:

- Det bedste ved Faaborg-Midtfyn er, at vi har et Venstre-styre, lyder det med et stort smil.

I dag tager den smilende politiker imod, når der er åbent hus i hjemmet på Assensvej 459 fra klokken 15.

- Alder ingen undskyldning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce