Halvårsregnskab Telia-fremgang i Danmark


halvårsregnskab Telia-fremgang i Danmark

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Teleselskabet Telia fremlagde i går et halvårsregnskab, der viser fortsat tegn på bedring for Telia på det danske marked. Her har selskabet i flere år kæmpet for at få skabt en sund forretning.

I første halvår er omsætningen steget fra 1,13 mia. kr. til nu godt 1,5 mia. kr. Resultatet før renter, skat, afskrivninger og goodwill (ebitda) er forbedret fra et minus på 58 mio. kr. sidste år til nu et overskud på 110 mio. kr.

Driftsresultatet viser dog fortsat et underskud, omend det er blevet noget mindre. I første halvår tabte Telia 112 mio. kr. mod et underskud på 322 mio. kr. i samme halvår året før.

Fordelt på de enkelte forretningsområder er det fortsat kabel-tv-delen Telia Stofa, der bidrager med hovedparten af indtjeningen. På mobilområdet har Telia øget omsætningen til godt 750 mio. kr., og man har fået et svagt positivt resultat, målt på ebitda. Fastnetdelen har øget sin omsætning til 480 mio. kr., ligeledes med et svagt positivt resultat, målt på ebitda.

Antallet af mobilkunder er nået op på 556.000, og man har dermed hentet godt 70.000 nye kunder på et år. Kundetilvæksten har dog været beskeden i det seneste kvartal. Til gengæld kan Telia glæde sig over, at mobilkunderne i gennemsnit har øget deres forbrug fra 121 minutter pr. måned til 134 minutter.

Telia har i Danmark styrket sig på mobilområdet med overtagelsen af Orange.

- Orange-opkøbet giver os kritisk masse til at blive et kraftfuldt alternativ til de to dominerende spil- lere på det danske marked, siger Anders Igel, koncernchef hos TeliaSonera. (ritzau)

halvårsregnskab Telia-fremgang i Danmark

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce