Zentropa udleverer omstridte Antichrist-bilag

Peter Aalbæk Jensen og Lars von Trier, d. 5. maj 2006.
Foto: Tariq Mikkel Khan/POLFOTO/arkiv

Zentropa udleverer omstridte Antichrist-bilag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Beskyldninger om misbrug af offentlige midler får nu filmselskabet Zentropa til at lægge alle bilag på bordet.

Filmselskabet Zentropa gør Lars Løkke Rasmussen (V) kunsten efter og udleverer alle bilag fra produktionen af filmen "Antichrist".

Det skriver Det Danske Filminstitut (DFI) i en pressemeddelelse:

- DFI har i en e-mail dateret 20.10.2013 modtaget meddelelse om, at Zentropa nu, trods tidligere tilkendegivelser om det modsatte, giver fuld adgang til revision af filmen "Antichrist", herunder detaljerede kostrapporter og filmens bilag.

Sagen mod Zentropa begyndte, efter at avisen BT var kommet i besiddelse af et notat fra tidligere centrale medarbejdere på filmen, der har modtaget offentlige støttekroner.

I notatet kritiserede de Zentropa for blandt andet at have flyttet en række uvedkommende udgifter over i regnskabet for "Antichrist". Ifølge BT var det blandt andet dyre middage og udgifter til fiskegrej, der indgik i filmens regnskab frem for Zentropas eget.

Notatet har fået DFI til at sætte en revision af bilagene i gang.

- Enhver producent skal kunne stå på mål for sit filmregnskab og skal kunne dokumentere, hvordan filmstøtten er anvendt, sagde Producentforeningens direktør, Klaus Hansen, lørdag.

Zentropas direktør, Peter Aalbæk Jensen, mener ikke, der er noget at komme efter.

- Hvis jeg havde dårlig samvittighed, så var det nok ikke den her måde, jeg ville gøre det på. Så ville jeg nok tidligt have afleveret et par fedtede bilag og håbet på, den gik, siger han ifølge DR Kultur.

I sidste uge forlangte han over for samme medie DFI-direktør Henrik Bo Nielsens afgang, fordi han med en dyr revisionsundersøgelse "misbruger" offentlige midler.

Zentropa udleverer omstridte Antichrist-bilag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce