Win-win for Energi Fyn: Tjener gode penge og har landets mest tilfredse el-kunder

Energi Fyn har både haft et pænt overskud - og Danmarks mest tilfredse kunder.

Win-win for Energi Fyn: Tjener gode penge og har landets mest tilfredse el-kunder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Energi Fyn tjente 153 millioner kroner og investerede 350 i 2017. Energiselskabet havde for andet år i træk Danmarks mest tilfredse el-kunder.

De rullede fiber ud til 8000 nye kunder, begyndte på installationerne til Facebooks gigantiske datacenter i Tietgenbyen, forberedte sig på kunder som letbanen og fynske cannabisproducenter - og så byggede de tre store vindmøller på Lindø.

Energi Fyn havde et travlt 2017, hvor man samtidigt også skulle servicere og levere strøm til 200.000 kunder, som kvitterede ved at placere energiselskabet på øverste plads over Danmarks bedste el-selskaber - ifølge en uafhængig undersøgelse. For andet år i træk i øvrigt.

Da man samtidigt havde et plus før skat på 153 millioner kroner og et resultat på bundlinjen på 126 millioner kroner efter skat, var det en meget tilfreds adm. direktør Bent Agerholm, som onsdag præsenterede årsrapporten på repræsentantskabsmødet hos Energi Fyn.

- Jeg er meget tilfreds. Det har været et rigtig godt år for Energi Fyn, hvor vi har formået at konsolidere os som et stærkt energiselskab med en solid position i energisektoren i Danmark, siger han i en kommentar til regnskabet.

Samlet set investerede selskabet 350 millioner kroner i nye anlægsinvesteringer i det forgangne regnskabsår, hvor egenkapitalen lød på 3,3 milliarder kroner og antallet af medarbejdere rundede 270. I dag arbejder der samlet set omkring 300 medarbejdere hos Energi Fyn.

Energi Fyn
Energi Fyn a.m.b.a.Adm. direktør Bent Agerholm.

Bestyrelse: Søren Thorsager (form.), næstformand Bjarne Ivan Hansen, Jan Eriksen, Jørn Frederik Jørgensen, Knud Bjørn, Anders Nøhr Jensen, Christian Hein, Gitte Nørgaard Hansen, Henning Ley-Frantsen, Cæcille Ning Hage og Mads Holdgaard.

Regnskab 2017 (2016):

Nettoomsætning: 1,4 mia. (1,4)

Resultat af primær drift før afskrivninger: 343 millioner kroner (310)

Resultat af primær drift: 112 millioner kroner (75)

Årets resultat før skat: 153 millioner kroner (105)

Årets resultat: 126 millioner kroner (79)

Egenkapital: 3,3 milliarder kroner (3,2 mia.)
Bent Agerholm, adm. direktør for Energi Fyn, glæder sig over opstillingen af tre vindmøller på Lindø, her er han fotograferet ved indvielsen i marts i år. Foto: Vibeke Volder
Bent Agerholm, adm. direktør for Energi Fyn, glæder sig over opstillingen af tre vindmøller på Lindø, her er han fotograferet ved indvielsen i marts i år. Foto: Vibeke Volder

Prisen på el sat ned

Solide overskud og en velpostret egenkapital er med til at styrke selskabet i et omskifteligt marked, hvor der er hård og fri konkurrence om kundernes gunst. Det sikrer økonomi til at fremtidsikre selskabet og samtidigt sætte prisen ned for kunderne.

- Vi har investeret fem milliarder de sidste 10 år, så vi i dag kan servicere vores kunder bedst muligt. Samtidigt har vi reduceret el-prisen med 10 millioner kroner sidste år og 28 millioner kroner i 2015, siger direktøren.

Bent Agerholm glæder sig over, at ambitionen om at skabe tilfredse kunder, lykkes for selskabet for andet år i træk. Ifølge EPSI Rating, som undersøger el-kundernes tilfredshed med deres selskab, har Energi Fyn de mest tilfredse kunder i Danmark tæt fulgt af det jyske elselskab SE, som haler ind på den fynske energivirksomhed.

På el-siden kan de 200.000 kunder især glæde sig over, at Energy Fyn kun meget sjældent oplever strømafbrydelser. I 2017 havde el-kunderne således strøm i kontakten 99,997 procent af tiden.

- Men det er selvfølgelig ikke rart at være den lille del, som oplever strømafbrydelser. Men vi gør alt, hvad vi kan for at rette vores fejl og sørge for at kommunikere i øjenhøjde. Det gør vi meget ud af, og det skaber tillid, fortsætter han.

Tidligere onsdag kunne han og naturgasselskabet Nature Energy i øvrigt afsløre, at Energi Fyns kundebase vokser betragteligt, når Agerholm og Co. overtager 60.000 gaskunder fra Nature Energy. Dermed kommer der endnu en vare på hylden i energibutikken hos Energi Fyn.

- Vi mangler naturgassen på vores hylder, og det betyder, at vi har et endnu bedre sortiment at tilbyde, når vi skal tiltrække nye og fastholde de kunder, vi har i butikken, siger han.

Adm. direktør i Energi Fyn, Bent Agerholm, glæder sig over et godt 2017. Foto: Nils Svalebøg
Adm. direktør i Energi Fyn, Bent Agerholm, glæder sig over et godt 2017. Foto: Nils Svalebøg

Vil gerne købe mere

Der er dog flere oplagte muligheder for at konsolidere det fynske energiselskab yderligere, understreger Bent Agerholm, der selv kom til, da Energi Fyn overtog Odense Energi for 10 år siden i maj måned.

Siden da har selskabet investeret mere end fem milliarder kroner - bl.a. i overtagelser af en række kommunale forsyningsselskaber som elforsyningen i Nyborg og Faaborg. Med overtagelsen af de 60.000 gaskunder fra Nature Energy har Energi Fyn efterhånden sat en tyk streg under, at man er fynboernes foretrukne energiselskab, siger han.

- Da vi startede, var vi måske ikke så meget Energi Fyn, som der lå i navnet, men det er vi i dag med et fintmasket forsyningsnet ud over hele øen, siger han.

Ifølge direktøren, er der kun plads til et energiselskab på Fyn, hvis man skal stå stærkest i konkurrencen med de større spillere på markedet.

- Vi samarbejder fint med forsyningsselskaberne i Kerteminde, Langeland og Svendborg, men der er ingen tvivl om, at det er selskaber, vi gerne vil konsolidere med, når tiden er til det, så vi kan stå endnu stærkere, så vi sammen kan levere endnu bedre service til vores kunder, siger han.

Win-win for Energi Fyn: Tjener gode penge og har landets mest tilfredse el-kunder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce