William Demant står for vækst


William Demant står for vækst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

VOLUMEN: Selskabet bag Oticon investerer i afsætningskanaler for høreapparater

William Demant Holding hører ikke til Københavns Fondsbørs mest farverige selskaber, men siden børsintroduktionen i 1995 har aktien været en af de stabile vækstaktier og er i dag fast medlem af KFX-indekset. I daglig tale er selskabet bedst kendt under navnet Oticon, der med produktion og salg af høreapparater udgør kerneforretningen, men der ud over har William Demant aktiviteter inden for beslægtede brancher som diagnostiske instrumenter til måling af hørelsen samt trådløse kommunikationssystemer til hørehæmmede og professionelle headsets.

En stribe opkøb har været med til at fremme væksten hos William Demant ikke blot i omsætning, men også i indtjening. Alene i indeværende år ventes omsætningen således øget med omkring 500 millioner kroner, og det primære resultat bliver forøget med små 100 millioner kroner til 670 millioner kroner.Opkøb sikrer volumen

Den seneste større investering, som William Demant har foretaget, er købet af 49 procent af aktierne i American Hearing Aid Asssociates for omkring 400 millioner kroner. Virksomheden er distributør af høreapparater fra en stribe producenter til uafhængige forhandlere, der står uden for kædedannelserne. Hidtil har selskabet kun i moderat omfang solgt William Demant-produkter, men andelen ventes at stige i de kommende år. Sidste år opkøbte William Demant blandt andet Hidden Hearing International, der sælger og tilpasser høreapparater til slutbrugerne i England, Irland, Portugal og Grænkenland.

- På lige fod med andre investeringer, som vi foretager, er det væsentligt at sikre os en volumen på markedet, fordi udviklingsomkostningerne ved nye høreapparater stiger hurtigere end væksten i markedet. Derfor er det nødvendigt at sprede udviklingsomkostningerne over et større volumen. Vi investerer både i detail og grossistledet på de markeder, hvor der er rum til os uden at komme i konkurrence med vore kernekunder, siger administrerende direktør Niels Jakobsen, William Demant Holding.For at forstå William Demants strategi skal man erindrer sig, at det alene er i de skandinaviske lande samt i begrænset omfang i England og Australien, at det offentlige udleverer gratis høreapparater. I alle øvrige lande forhandles høreapparater med forskellige niveau af tilskud gennem privatejede høreapparatklinikker.Straksafskrivninger

Hos William Demant hylder man det regnskabsprincip, at goodwill ved virksomhedskøb straksafskrives over egenkapitalen. Derfor blev egenkapitalen sidste år mere end halveret til 213 millioner kroner for i første halvår i år atter at stige til 388 millioner kroner. Men ved årsskiftet vil egenkapitalen på ny få et dyk ned, når goodwillen fra American Hearing Aid straksafskrives med 430 milllioner kroner.

Siden sidste regnskabsår har William Demant fravagt den traditionelle udbyttepolitik med udbetaling af udbytte i forbindelse med generalforsamlingen og i stedet indført et tilbagekøbsprogram af egne aktier. Herved kan aktien imidlertid blive illikvid, da hovedaktionæren Oticon Fonden i forvejen sidder på 62 procent af aktiekapitalen.- Fonden har tidligere meddelt, at den vil sælge ud, hvis dens aktiepost bliver for stor. Selv ønsker fonden, at ligger mellem 60 og 65 procent af aktierne, og hvis dens andel på grund af tilbagekøbene bliver for stor, kan man forvente at den vil sælge ud for at være med til at sikre likviditeten i aktien, siger Niels Jakobsen.Oticon har 20. oktober - ganske vist med et halvt års forsinkelse - på en lang række markeder lanceret et nyt tredjegenerations digital høreapparat under navnet Adapto. Funktionaliteten i det nye høreapparat er inspireret af hjernens måde at behandle lyd på.

William Demant står for vækst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce