Christian Skjøth brændte fingrene alvorligt, da han købte utroligt billig webudvikling i Indien

75 kroner for en time indisk webudvikling. Det er langt fra de 500 kroner, som iværksætteren Christian Skjøth fik tilbudt i Danmark. Og det var derfor han valgte at satse på udviklingen i Indien, da hans første virksomhed Bidandbuy.dk skulle have udviklet sin hjemmeside.

Men da hjemmesiden for alvor begyndte af få besøgende trafik viste det sig, at den indiske hjemmeside var langt fra det, som han havde håbet på.

Bidandbuy.dk er en webshop kombineret med auktion, der sælger forskellige forbrugerprodukter. Det specielle ved hjemmesiden er at varerne som kunderne kan byde på er ekstremt nedsat i pris. Det, der koster noget, er at komme med bud. Derfor kan man, hvis man vinder auktionen købe en vare utroligt billigt.

Den model sætter store krav til hjemmesiden, fortæller Chistian Skjøth:

- For det første skal hjemmesiden være utrolig stabil og brugervenlig. For det andet må der ikke være forsinkelse på de bud, som kunderne kommer med, fordi det er afgørende for, hvem der i sidste ende vinder auktionen.

Langsom kodning

Det var specielt det sidste skridt, som webudviklerne i Indien havde problemer med.

Forholdsvist hurtigt efter hjemmesiden var bestilt var den faktisk klar til at køre. Og virksomheden fik lynhurtigt brugere. Men så begyndte det at gå galt.

- I takt med at vi fik mere og mere trafik, begyndte problemerne med hjemmesiden at rulle ind.

- Sidst i 2015 var vi så med i iværksætterprogrammet Løvens Hule på DR 1. Og det lagde hjemmesiden i graven. Brugerne væltede ind og hjemmesiden kunne slet ikke følge med.

Den dårlige hjemmeside kunne ikke håndtere de mange brugere og den fik derfor en ødelæggende forsinkelse på serveren, der gjorde, at mange kunder følte sig snydt, når de hjemme på deres skærmen vandt auktioner, som de ifølge den forsinkede server ikke vandt.

- Klagerne væltede ind, og vi blev nødt til at lukke siden. Det indiske firma var ikke til at snakke med. De insisterede på, at det ikke var hjemmesidens skyld men serverens. Og da vi snakkede med serverfolkene i Danmark, sagde de, at deres servere var optimale og kørte, som de skulle.

- Jeg stoler altså mest på det danske serverfirma, så jeg er overbevist om, at fejlen skyldtes programmering af hjemmesiden, siger Christian Skjøth.

Brugte mange overtimer

Udover den ringe problemløsning i Indien, så fakturerede de også alt for mange timer, fortæller Christian Skjøth

- Jeg aner intet om webudvikling, så jeg ved ikke, hvor lang tid en opgave skal tage. Jeg kan bare konstatere, at den samme udvikling har kostet 3-4 gange færre udviklingstimer.

Et år efter Christian Skjøth havde åbnet virksomheden Bidandbuy.dk smed han håndklædet i ringen.

- Et år efter vi begyndte at arbejde sammen med de indiske webudviklere, havde vi betalt mere for den indiske side, end tilbuddet fra Danmark havde lydt på. Og vi stod med en hjemmeside, der var ubrugelig. Jeg havde ikke flere penge, og så måtte jeg lukke ned, siger han.

Men Christian Skjøth troede stadig på ideen, så han blev ved. Igennem sit netværk fandt han frem til det odenseanske webudviklingsfirma Rocket Media, der tilbød at købe sig ind i virksomheden med en funktionsdygtig dansk hjemmeside, som betaling.

- Jeg valgte at sige ja til tilbuddet. Aftalen er nu at Rocket Media står for udvikling og drift af hjemmesiden, og mine kompagnoner og jeg tager os af forretningsdelen, siger Christian Skjøth.

Bidandbuy.dk gik atter online søndag den 8. maj, og Christian Skjøth håber på, at det bliver en succes igen, sådan som den første hjemmeside var i starten.

- Vi fik jo en god kundetilgang med den anden hjemmeside. Nu har vi fået det tekniske på plads, så jeg håber meget, at kunderne vil give os en chance til, siger han.

  • Byline

    Af:

    Jeg er uddannet journalist med praktikperiode på Fyens Stiftstidende i 2013-2014. Siden da har jeg kort været reporter på Fyns Amts Avis, og nu skriver jeg for Erhvervsavisen Fyn og Ugeavisen Odense.