Askeskyen fra islandsk vulkan har skabt forstyrrelser i flytrafikken i det nordlige Storbritannien.
En seismolog i Sverige siger, at aktiviteten i Grimsvötn ser ud til at aftage.

- Vi kan se en vis tendens til mindsket intensitet, siger seismologen Reynir Bödvarsson ved Uppsala universitetet til det svenske nyhedsbureau TT.

Han ved ikke, om trenden vil holde, men han ser grund til håb.

Udbruddet i vulkanen Grimsvötn har skabt frygt for en gentagelse af sidste års rejsekaos i forbindelse med et andet islandsk vulkanudbrud, der førte til den mest omfattende lukning af europæisk luftrum siden Anden Verdenskrig.

Askeskyen drev tirsdag mod Storbritannien og førte til aflysninger af en række fly og ændringer i rejseplanen for USA's præsident, Barack Obama.

Præsident Obama forlod mandag aften Irland - en dag tidligere end planlagt - på grund af eventuelle forstyrrelser af lufttrafikken.

Beslutningen blev truffet efter et skotsk flyselskab aflyste adskillige flyvninger tidligt tirsdag. Det regionale flyselskab Loganair sagde, at det havde aflyst 36 af dets indenrigsflyvninger.

British Airways, det hollandske KLM, det irske Aer Lingus og Easyjet har også aflyst flyvninger til det nordlige Storbritannien.

Over alt i verden følger flyselskaberne vulkanudbruddet meget nøje. Air China har aflyst flyvninger til Stockholm, men driften er normal i alle andre af flyselskabets ruter.

To dage efter det kraftigste vulkanudbrud i Island i over et århundrede er partikler fra vulkansk aske spredt ud over meget af øen, og det islandske luftrum blev lukket søndag.

Men vinden har ændret retning, og alle øens fire lufthavne blev genåbnet mandag aften.

De europæiske luftfartsmyndigheder advarer om, at askeskyen kan nå ind over resten af Storbritannien, Frankrig og Spanien senere på ugen.

Mere om emnet

Se alle

Askesky i opløsning

Tyske lufthavne genåbner senere onsdag

Tyske lufthavne genåbner senere onsdag

Askesky lukker luftrum over Nordtyskland

Askesky lukker luftrum over Nordtyskland