Vrede lærere overvejer at stifte nyt parti


Vrede lærere overvejer at stifte nyt parti

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Potentialet for at starte et ny parti i centrum-venstre har næppe været så stort som nu, siger ekspert.

Lærere og andre offentligt ansatte er så skuffede over SRSF-regeringen, at kredse blandt lærerne overvejer at stifte et nyt parti, skriver Jyllands-Posten.

Frustrationen over regeringens støtte til KL i striden om lærernes arbejdstidsaftale har fået flere lærere til at føle sig partiløse.

Fire medlemmer af lærernes hovedstyrelse har inden for de seneste måneder meldt sig ud af Socialdemokratiet. Et femte medlem af hovedstyrelsen, Niels Christian Sauer, beholder foreløbig medlemskabet af Socialdemokraterne, men siger:

- Det er rigtigt, at der verserer forlydender om, at nogle overvejer at starte et nyt parti. Jeg har talt med flere personer om det, men vil ikke nævne navne.

Et nyt parti skulle ifølge Jyllands-Postens oplysninger være et parti, der placerer sig i centrum-venstre-delen af det politiske landskab, og som henvender sig til de vælgere, der føler sig svigtet af den nuværende regering.

Professor og valgforsker Jørgen Goul Andersen fra Aalborg Universitet mener, at der er plads til endnu et politisk parti herhjemme:

- Jeg vurderer, at potentialet for at starte et ny parti i centrumvenstre næppe nogensinde har været så stort som netop nu i forhold til de seneste tre-fire årtier, siger han til Jyllands-Posten.

- Det er uhyre sjældent, at man ser så dyb og massiv en utilfredshed, hvor det samtidig er så svært at se, hvor de utilfredse kan gå hen. Om der kommer et udbrud som ved en vulkan, er umuligt at vide. Men jordskorpen er lige så tynd som i 1973, fortsætter han.

Han henviser til det såkaldte jordskredsvalg, hvor tre nye partier kom i Folketinget, og 44 procent af vælgerne skiftede parti.

Ifølge Jørgen Goul Andersen skal der dog være mange betingelser opfyldt, for at det kan lade sig gøre at starte et nyt parti. Blandt andet skal man have en sammenhængende politik og ikke modsige hinanden internt.

Vrede lærere overvejer at stifte nyt parti

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce