Voldsom vækst i frivilligt socialt arbejde

Socialministeriet offentliggør i dag en undersøgelse, som Fyns Amts Avis som det første medie har fået indsigt i.

Voldsom vækst i frivilligt socialt arbejde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Undersøgelse viser, at antallet af frivillige indenfor det sociale arbejde næsten er fordoblet siden 2004.

Fyn: Der er nu næsten ligeså mange danskere, der laver frivilligt sociale arbejde som dem der er engageret indenfor kultur-, idræts- og fritidsområdet.

Det skriver Fyns Amts Avis, der netop nu sætter spot på det frivillige arbejde, og som de første kan offentliggøre resultaterne af den nye undersøgelse, som Socialministeriet udgiver senere i dag.

I følge undersøgelsen arbejder 43 procent af de frivillige indenfor kultur- og fritidsområdet, mens 41 procent af de frivillige er engageret inden for det sociale og humanitære område, velfærd samt sundhed og forebyggelse.

Denne gruppe af frivillige er samtidig i klart størst vækst. Ifølge den seneste undersøgelse af det frivillige arbejde i Danmark fra 2004 var omkring ni procent af alle danskere engageret i frivillige socialt arbejde, men den nye undersøgelse viser, at dette tal er vokset til knap 18 procent. Altså noget nær i fordobling

Dette er højere end, hvad andre undersøgelser har vist, men bekræfter den tendens, som andre undersøgelser også peger på, nemlig at det er inden for det frivillige sociale område, at væksten finder sted”, konkluderes det i en rapport, som Socialministeriet har udgivet på baggrund af den nye undersøgelse.

I rapporten forklares stigningen med, at der i de seneste år har været meget opmærksomhed på netop det frivillige sociale arbejde.

”Mange foreninger og organisationer har påtaget sig et større ansvar for velfærdssamfundets udfordringer, bl.a. ved at supplere de offentlige tilbud, og samtidig har både staten og mange kommuner set de muligheder, som et samarbejde med civilsamfundet giver – og støttet udviklingen heraf”, skriver rapportens forfattere.

Undersøgelsen, ”Den frivillige sociale indsats – årsrapport 2010”, er udarbejdet af Center for frivilligt Socialt Arbejde for Socialministeriet.

Læs mere om rapporten i Fyns Amts Avis mandag

Voldsom vækst i frivilligt socialt arbejde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce