Odense-firmaet On Robot er på udkig efter en ny direktør - men også otte nye medarbejdere og nye lokaler til det stærkt voksende firma, hvor hovedaktionær Enrico Krog Iversen sidder midlertidigt i direktørstolen.

Den nye kommende chef for robotvirksomheden On Robot skal snørre løbeskoene og smørre ærmerne op, for han eller hun får travlt.

Virksomheden fra Odense, som laver gribere til robotarme som bl.a. Universal Robots, sagde midt i juni farvel til sin tidligere direktør Torben Ekvall, og siden da har medejer og robotinvestor Enrico Krog Iversen fungeret som midlertid adm. direktør i On Robot.

- Vi er i gang med at finde den rigtige person, men det handler om at finde den rigtige, så vi skal ikke forhaste os, og vi er heller ikke tæt på endnu at have personen på plads, siger Enrico Krog Iversen.

Rekrutteringsopgaven er lagt i hænderne på et eksternt bureau, men Krog Iversen, som tidligere har været øverste chef og hovedaktionær i Universal Robots, understreger, at den nye direktør får travlt.

- Vedkommende kommer ikke til at kede sig, han skal kunne løbe hurtigt og have international erfaring. Vi leder ikke kun efter en direktør, men har i øjeblikket otte ledige stillinger og til foråret skal vi ifølge vores planer ansætte ligeså mange til udvikling og den kommercielle afdeling, siger han.

Væksten følger med andre ord den strategiplan, som den erfarne robotinvestor sammen med bestyrelse og de øvrige ejere har lagt. Det betyder dog også, at der skal mere plads til.

- Vi leder allerede nu efter et nyt sted, for der er ikke nok plads i vores nuværende lokaler til de nye folk, vi skal ansætte, siger Enrico Krog Iversen.

On Robot, som i dag tæller 11 ansatte, flyttede i marts fra lokaler på havnen i Odense (som firmaet flyttede ind i i oktober sidste år) til industrikvarteret på Hvidkærvej i Odense.

 

Udbred kendskabet

On Robot, der er stiftet af Jacob Bilge og Ebbe Fuglsang, står bag griberen RG2 og er i fuld gang med at udbrede både kendskabet til sin griber og til virksomheden på det internationale robotmarked. En opgave som den kommende direktør også får ansvaret for.

- Vi har udvidet vores forhandlernet til Asien, Europa og USA, men det handler ikke kun om at finde forhandlere og distributører, men også at holde dem til ilden og sørge for at vi kommer med ud, når de skal ud til kunderne, siger Enrico Krog Iversen.

- Vi er stadig en ung virksomhed, så det handler i høj grad også om at kommunikere og opbygge kendskabet til vores produkt på markedet, siger Enrico Krog Iversen.

Den tidligere direktør Torben Ekvall sagde farvel til On Robot efter blot otte måneder i direktørstolen i juni måned. Ifølge bestyrelsen og ejerne, som udover stifterne og Enrico Krog Iversen også tæller tidligere UR-direktør Thomas Visti og Vækstfonden, var det uenighed om mål og stategien for at nå dem, som ledte til bruddet med Torben Ekvall før sommeren.

Samtidigt sagde man farvel til bestyrelsesformand Jørn Kildegaard Andersen. En post som Lars Rønn fra Vækstfonden har overtaget.

  • Byline_

    Af: