Virksomheder vil investere: Hver tredje brugere mere i år end sidste år

Flere virksomheder vil investere yderligere i robotteknologi i det nye år.

Virksomheder vil investere: Hver tredje brugere mere i år end sidste år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny undersøgelse fra Dansk Industri viser investeringslyst på niveau med sidste år - eller lidt bedre. Et godt tegn, vurderer Nordeas cheføkonom.

Hver tredje danske virksomhed er klar til at åbne pengepungen i det nye år og investere mere i nye maskiner, robotter og andre former for udstyr, end de gjorde i 2017, skriver Finans.

En rundspørge, foretaget blandt næsten 600 medlemsvirksomheder i Dansk Industri (DI), vise, at en ud af tre virksomheder regner med at øge investeringerne i år i forhold til 2017.

- Det går fremad i Danmark på en lang række økonomiske parametre, men i forhold til investeringerne halter det stadig. Især blandt de små og mellemstore virksomheder, siger Kent Damsgaard, vicedirektør i DI.

Andelen er kun en spids højere end i en tilsvarende rundspørge i 2017, hvor 29 pct. ventede øgede investeringer.

- Selv om en stor del af virksomhederne svarede sådan sidste år, har vi ikke rigtig kunnet se det slå igennem, når vi ser på investeringsniveauet her et år efter. Derfor krydser vi nu fingre for, at virksomhederne rent faktisk gør noget ved investeringerne, siger Kent Damsgaard til Finans.

55 pct. af virksomhederne i rundspørgen svarer, at deres investeringer vil ligge på omtrent samme niveau som sidste år, mens 11 pct. svarer, at de forventer at investere mindre.

Ifølge Helge J. Pedersen, cheføkonom i Nordea, skyldes efterslæbet i investeringerne følgerne af den økonomiske krise, der ramte dansk økonomi i slutningen af 00'erne, og påvirkede virksomhederne flere år efter krisens afslutning.

- Finanskrisen var så dyb, at mange virksomheder havde overkapacitet, da de kom ud på den anden side. Derfor er det absolut positivt, hvis investeringerne stiger. Det er afgørende for produktiviteten på den længere bane, at virksomhederne investerer i ny teknologi, fordi det er med til at løfte det langsigtede vækstpotentiale i dansk økonomi, siger han til Finans.

Virksomheder vil investere: Hver tredje brugere mere i år end sidste år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce