Virksomheder i mørkt humør trods udsigt til vækstpakke


Virksomheder i mørkt humør trods udsigt til vækstpakke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Virksomheder afventer, om håndværkerfradrag spirer igen. De ser økonomisk situation som den dårligste i tre år

Selv om solen vinder mere og mere terræn dag for dag, er der stadig koldt hos de små og mellemstore virksomheder.

Lige nu vurderer de små og mellemstore virksomheder, at deres økonomiske situation er den dårligste i tre år.

Og hver fjerde virksomhed forventer, at når regnskabet for 2013 ligger færdigt, så vil bundlinjen være dårligere end året før. Det viser en analyse fra Håndværksrådet.

Lige nu forhandler regeringen med de øvrige partier på Christiansborg om at få en vækstpakke på plads. En af delene kan blive, at håndværkerfradraget genindføres - men alligevel er der ikke megen optimisme at spore hos virksomhederne, viser analysen.

De små og mellemstore virksomheder peger især på, at manglende efterspørgsel og finansiering begrænser optimismen gevaldigt. Således mener 45 procent, at det er de parametre, der får optimismen til at forblive i bund.

Omkring hver femte virksomhed mærker dog ikke manglende efterspørgsel. Og de seneste fire år har denne andel, der styrer mere eller mindre fri af krisen, ligget mellem 22 til 29 procent.

Lidt godt nyt er der dog også at finde i analysen. Håndværksrådets Beskæftigelsestillid er positiv, og virksomhederne ser efter to kvartaler med fyringer frem til at ansætte medarbejdere.

Samlet regner 16 procent af virksomhederne med, at de skal ansætte i løbet af de næste tre måneder, mens 13 procent stadig forventer, at der bliver færre medarbejdere i deres virksomhed.

Fordelt på brancher er det især i bygge- og industribranchen, at virksomhederne forventer at ansætte medarbejdere. Butikker og serviceindustri forventer derimod, at der skal fyres medarbejdere den kommende tid.

Virksomheder i mørkt humør trods udsigt til vækstpakke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce