Virksomheder flytter ikke for lavere skat


Virksomheder flytter ikke for lavere skat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny undersøgelse afliver argumentet om, at lavere selskabsskat lokker virksomheder til Danmark. 77 procent af virksomhedslederne i en stor britisk undersøgelse afviser at flytte hertil.

Samtidig med at den danske regering sænker selskabsskatten fra 25 til 22 procent, viser en ny britisk undersøgelse, at langt hovedparten af virksomheder ikke vil flytte til et andet land alene for at slippe billigere i skat. Det skriver Information.

Det britiske revisions- og konsulentfirma Grant Thornton har spurgt flere end 3450 virksomhedsledere i 44 lande, og her svarer 67 procent, at de ikke ville flytte deres virksomhed til et andet land, uanset hvor meget selskabsskatten sænkes.

For Danmark er tallet endnu højere. Her er det 77 procent af de adspurgte virksomheder, der svarer, at de ikke ville flytte, ligegyldigt hvor lav selskabsskatten er, skriver Information.

- Nogle sektorer, såsom den finansielle, er lydhøre over for skatteincitamenter, men for andre sektorer er det helt klart ikke tilfældet.

- De tager beslutninger baseret på andre faktorer, såsom infrastruktur, arbejdsstyrke og markedsanalyse, siger John Christensen, direktør i den britiske organisation Tax Justice Network, til Information.

Regeringen har netop vedtaget en lavere selskabsskat som en del af vækstplanen. Skattelettelsen koster 4,25 milliarder kroner fra 2016, men De Radikales skatte- og arbejdsmarkedsordfører forsvarer den politiske beslutning på trods af de nye tal.

- Når vi nu vil lempe på selskabsskatten, så er det ikke ud fra en betragtning om, at alle virksomhedsledere i Danmark ønsker det. Det handler om, at skatter har nogle skadelige virkninger for dansk erhvervsliv, siger Nadeem Farooq til Information.

Virksomheder flytter ikke for lavere skat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce