Vinen alt for dyr


Vinen alt for dyr

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

AFGIFTER: Ingen mening i kun at sænke ølafgiften
Mere end hver femte flaske vin, der trækkes op på de danske middagsborde er købt ved grænsen.

Derfor er en sænkning af ølafgiften ikke nok, hvis man vil sætte en prop i handlen syd for grænsen.

- Hvis politikerne ene og alene nedsætter afgifterne på øl, kommer det til at virke som en handelshindring over for vin. I forvejen koster en almindelig flaske hverdagsvin til 23 kroner i Tyskland 10 kroner mere i Danmark. Det skyldes dels en vinafgift på 5,29 kroner, dels højere moms og emballageafgift, siger administrerende direktør Peter Schaltz fra Vingaarden i Odense.

Han er samtidig formand for VSOD - vin- og spiritusgrossister og importører i Danmark, der netop nu beretter om et faldende vin- salg.

Ifølge Peter Schaltz skyldes faldet formentlig en kombination af øget grænsehandel og en ændring af forbruget i retning mod spiritus, der siden oktober har været billigere som følge af regeringens afgiftsnedsættelse.

- Og så er vinsalget endda begunstiget af en stor andel af omvendt grænsehandel. Mange svenskere og nordmænd køber vin i Danmark, siger Peter Schaltz.

En femtedel sydfra

Det skønnes, at der sælges cirka 40 millioner liter vin ved grænsen, som indføres i Danmark, svarende til en femtedel af det samlede forbrug i Danmark.

I den undersøgelse, som De Samvirkende Købmænd netop har gennemført blandt sine 1400 medlemmer, nævner tre ud af fem købmænd grænsehandlen som et stort problem for vinsalget, mens 80 procent mener, at øl er et stort problem.

Vinen alt for dyr

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce