Vindmøllegigant fyrer 80: Ordretørke koster job hos Bladt på Lindø

Bladt etablerede sig på Lindø tilbage i 2013, hvor de fik den første af foreløbigt tre ordrer på de store fundamenter til havvindmøller. Siden har de store jackets sat et naturligt præg på området ved Munkebo, men nu er de sidste i den foreløbigt sidste ordre snart på vej ud af havneanlægget i industriparken. Arkivfoto: Michael Bager

Vindmøllegigant fyrer 80: Ordretørke koster job hos Bladt på Lindø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

  • Bladt Industries har opsagt 80 ansatte i Lindø port of Odense op til årsskiftet, efter at Aalborg-virksomheden igennem de seneste fire år har beskæftiget op til 300 mand ad gangen med at konstruere fundamenter til havvindmøller.
  • Endnu er der ikke udsigt til nye ordrer til produktionen på Lindø.

En af de største lejere i Lindø port of Odense (tidligere Lindø Industripark) igennem de sidste tre-fire år skærer så kraftigt i bemandingen, at man med et slag snart er blandt de mindre på området ved Munkebo.

Det er stålvirksomheden Bladt Industries, der har opsagt 80 ansatte frem mod årsskiftet. Ifølge Fyens Stiftstidendes oplysninger vil der blot restere omkring 20 mand hos Bladt Industries på Lindø ved udgangen af januar.

Virksomheden har siden 2013 produceret store fundamenter - de såkaldte jackets - til havvindmøller på arealerne og i flere store haller på Lindø. Bladt har på et tidspunkt beskæftiget flere end 300 mand på Lindø, men nu er der ikke flere ordrer i pipelinen til produktion på Lindø.

Det bekræfter virksomhedens kommunikationsafdeling over for Fyens Stiftstidende.

- Vi har korrekt, at vi har afskediget 80 ansatte i løbet af efteråret. Det er helt normalt i en virksomhed, som opererer med kontrakter, men derudover har vi ikke yderligere kommentarer, siger Tenna Hørby, kommunikationschef i Bladt Industries.

Det er ikke første gang, at en tom ordrebog leder til opsigelser op til årsskiftet. Ved de tidligere afskedigelser har nye ordrer skabt nyt arbejde til de ansatte, men endnu er der intet nyt om nye kommende ordrer fra Bladt Industries.

Bladt på Lindø
Aalborgvirksomheden Bladt Industries etablerede produktion på Lindø tilbage i 2013 af fundamenter til havvindmøller.De første 41 fundamenter blev i løbet af 2014 produceret til havvindmølleparken Baltic2, der ligger i Østersøen godt 30 kilometer nord for den tyske ø Rügen. I 2015 fik Bladt Industries endnu en ordre på 41 fundamenter - denne gang til havvindmølleparken Wikinger, der også ligger i den tyske del af Østersøen. Med en samlet kapacitet på 350 megawatt er den i stand til at forsyne mere end 350.000 husstande med elektricitet.

I 2016 begyndte produktionen af 30 jacketfundamenter til Beatrice-vindmølleprojektet ud for østkysten i den nordlige del Skotland. De sidste af de 30 fundamenter forlader snart kajen i Lindø Industripark, og indtil videre er der ikke indgået nye ordrer hos Bladt til produktion på Lindø.

Bladt rykkede ind i 2013

Bladt rykkede ind på Lindø tilbage i 2013 med sin først ordre på vindmøllefundamenter, som betød, at man i samarbejde med Dansk Metal og Odense Kommune satte gang i en større runde af svejsekurser og opkvalificering gennem AMU i Odense. Siden fik Aalborgvirksomheden yderligere to ordrer til produktionen på Lindø.

De mange svejsere og smede producerede de karakteristiske gule og sorte ståltårne fra Bladt, som sænkes ned på havbunden, inden selve vindmølletårnet sættes op. Øverst monteres vindmøllenacellen med generator, gear og bremser samt alt den teknik, der styrer produktionen fra vingerne.

Tidligere i år fejrede Bladt Industries, at virksomheden som den første i verden nåede en produktion af 100 af de såkaldte jackets, men nu er de foreløbigt sidste gigantiske stålkonstruktioner altså på vej ud fra havnen ved Lindø.

Ifølge en nu tidligere ansat, som Fyens Stiftstidende har talt med, så drosler Bladt så langt ned på Lindø, at der efter januar blot vil være omkring 20 ansatte tilbage.

Det er oplysninger, som Bladt Industries ikke ønsker at kommentere, og i Aalborg vil man heller ikke kommentere på, om der er eventuelle nye ordrer på jackets på vej, som kan skabe nye fynske arbejdspladser for metalarbejdere og svejsere på de tidligere værftsområder. Ud over hovedkvarteret i Aalborg og produktionen på Lindø har Bladt Industries også en mindre produktion i hovedstadsområdet. Entreprenørvirksomheden arbejder med store og ofte komplekse stålkonstruktioner til vind - og vedvarende energi, olie og gas og infrastruktur i Danmark og udlandet.

Vindmøllegigant fyrer 80: Ordretørke koster job hos Bladt på Lindø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce