Virksomheder inden for it- og teknologibranchen vil ikke bare bo i en almindelig kontorbygning. De vil have mere end bare et tag over hovedet, og det har et fynsk ejendomsselskab succes med at give dem.

De skyder op rundt omkring i Odense, måske er de nystartede, måske bliver de tiltrukket til byen af kolleger og omgivelser, og under alle omstændigheder bliver der flere af dem - virksomhederne inden for it og teknologi, ikke mindst robotter.

Det giver muligheder for ejere af ejendomme, når virksomhederne skal finde et sted at slå sig ned. Men det er ikke nok at stille op med en almindelig tom kontorejendom.

- Den type virksomheder er ikke interesserede i blot at få tag over hovedet. De vil have noget mere end det, siger ejeren af ejendomsselskabet Boliggruppen Fyn, Carsten Skov.

Satser på et lille område af Odense

På trods af navnet satser virksomheden stærkt på erhvervsudlejning, især i Odense og især i den sydøstlige del af byen i retning af universitet og forskerparker. Her vil mange teknologi-virksomheder gerne have adresse, og derfor udvikler virksomheden målrettet nye lokaler til denne branche. Det sker blandt andet ved at købe tomme ejendomme i området og bygge nyt på jorden.

- De vil gerne være sammen med andre og er ikke så bange for at dele. De mener, at det gavner deres udvikling at være tæt på nogle, der forstår dem, selv om de er i en anden virksomhed, siger Carsten Skov.

Tænketank giver gode råd

Han er lige nu i gang med at udvikle et kontorfællesskab, som entreprenørerne går i gang med at bygge på Billedskærervej omkring sommerferien. For at gøre byggeriet rigtigt og i det hele taget kende den nye kundegruppe bedre har Boliggruppen etableret tænketanken Nexus med folk fra it- og teknologibrancherne.

- De vil gerne have et fælles hus, der har gode forbindelser til omverdenen - for eksempel politikere og uddannelsesinstitutioner. Så det er ikke bare et spørgsmål om indretning og byggeteknik, siger Carsten Skov, som er blevet tændt på idéen efter at have fået succes med et nyt kontorfællesskab på Ove Gjeddes Vej, som blev færdig i 2017.

Stort potentiale i Odense

Dermed har bygningen været medvirkende til det flotte regnskab for 2017, som virksomheden netop har offentliggjort. Overskuddet på 15 millioner kroner før skat er ganske vist noget under 2016-tallet, men det er til gengæld det næstbedste i virksomhedens 23 år lange historie. 10,5 millioner kroner kommer fra udlejningen, mens 7,3 millioner kroner skyldes opskrivning af ejendommenes værdi, så tallene svarer til værdien på markedet.

- Det er en udmærket periode på erhvervsmarkedet i Odense, hvor vi godt kan mærke, at der ikke længere er så mange ledige kvadratmeter, og hvor der hele tiden kommer nye lejere til, og vi regner med, at det holder sig, og at 2018 bliver lidt bedre. Potentialet i Odense er stort, siger Carsten Skov.

Han investerer også i boliger. Hidtil er det fortrinsvist sket i hjembyen Nyborg, men Svendborg, Odense og Trekantområdet er også på sigtekornet, når han skal finde muligheder for nye projekter.

  • Byline

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidende/Fyens.dk og skriver især artikler om det fynske erhvervsliv. Tidligere har jeg arbejdet på Dagbladet Børsen, Månedsmagasinet Penge og Privatøkonomi, Aalborg Stiftstidende og Dagbladet i Roskilde. Jeg er medlem af bestyrelserne for Odense Journalistforening og for KFUM-Spejderne Gråbrødre Gruppe i Odense. Jeg er født i Fredericia men bor nu i Åløkkekvarteret i Odense i et gammelt hus, som jeg ejer sammen med min kone, der er freelancejournalist og især arbejder for Fagbladet 3F. Vi har to voksne børn.