Produktionsselskabet Fat Cat Film i Tommerup St. har haft nogle hårde år, men kan endelig mærke, at der er gode tider på vej. De er godt hjulpet af, at flere virksomheder har fået øjnene op for brug af video.

Produktionsselskabet Fat Cat står bag tv-reklamen for årets Tinderbox.

Krisen har gjort rigtig ondt på produktionsselskabet Fat Cat i Tommerup St., men den fede kat kan ånde lettet op, for alt tyder på, at der igen kan blive råd til fløde.

Mere end tv-reklamer

Fat Cat Film lever primært af at producere tv-reklamer, men de kan også hjælpe med hjælp til selvhjælp.De kan blandt andet undervise i, hvordan virksomheder kan bruge det, de har, ud fra grundlæggende teknik.

- Man kan komme langt med en iphone. Hvis man husker at sætte den på stativ vel at mærke, siger direktør Erik Høirup.

- Mange videoer er elendig kvalitet, og det gider folk ikke. Det er også med til at ødelægge virksomhedens troværdighed.

Folkene hos Fat Cat kan også hjælpe med medietræning, og mange bliver overraskede over, hvor svært det er at stå foran et kamera, fortæller Erik Høirup.

Typen af opgaver svinger meget, og det afhænger ofte af, hvordan virksomheden - kunden - har det økonomisk.

Erik Høirup har erfaret, at jo større overskud en virksomhed har økonomisk og mentalt, jo mere bevæger de sig fra hurtige slagtilbud til større perspektiv og branding. Det kræver overskud at kommunikere værdier, mener direktøren.

- 2017 bliver et spændende år. Ingen tvivl om det. Det kan vi allerede mærke, og det bliver året, hvor vi vender kurven, siger en fortrøstningsfuld direktør Erik Høirup.

- Det var otte forfærdelige år, og det har været et langt sejt træk. Nu går det opad. Jeg tør næsten ikke sige det, men jeg tror, krisen er ovre.

Én ting er, at krisen ser ud til at være drevet over, og at flere virksomheder har valgt at skrue op for budgettet på markedsføring. En anden ting er, at Fat Cat er godt hjulpet på vej af den digitale udvikling.

Det var otte forfærdelige år, og det har været et langt sejt træk. Nu går det opad. Jeg tør næsten ikke sige det, men jeg tror, krisen er ovre.

Grundlægger og direktør Erik Høirup, Fat Cat Film

- Udviklingen hjælper os, det gør den da. Det er blevet tid til, at virksomhederne vil kommunikere ud, konstaterer Erik Høirup, og produktionskonsulent Lasse Reinholdt kan supplere.

Millioner af how to-videoer

For Lasse Reinholdt kan se fra sin 22-årige datter, hvad de unge efterspørger.

- Den yngre generation vil have videoer. Der skal være en levende spiseseddel til at fortælle, om de gider at læse teksten neden under, forklarer han.

- De unge får så meget information i dag, at hvis der ikke er levende billeder, er det for kedeligt. Vi skal fortælle alt i levende billeder.

Fat Cat producerer også "how to-videoer", og den slags vil der komme meget mere af, vurderer Erik Høirup.

- Folk vil vælge video frem for en bog eller manual. Hvis du for eksempel står med en lejebil og skal til at tanke, og du kan bare ikke finde ud af, hvordan du skal gøre. Så tager du din smartphone op af lommen og ser 10 sekunders video. Bum, så er du videre. Alle bruger det, siger Erik Høirup.

Der findes i skrivende stund cirka 442 millioner videoer, hvis man skriver "how to" i søgefeltet på Youtube, og der er også et marked for den slags videoer til producenter, fortæller Lasse Reinholdt.

Undgå shitstorm

- Det kan for eksempel være en video om sikkerhed. Så kan man se en video i stedet for at læse en tyk manual. Virksomheden med en manual på video vil have nemmere ved at sælge sin maskine end den virksomhed, som kun har den tykke manual. Producenten kan skille sig ud på informationssiden, forklarer han og siger, at det også er ved at blive mere udbredt med videoer, der kan dokumentere arbejdsgange.

- Det kan eksempelvis være omkring bortskaffelse af asbest, eller hvordan man arbejder med kemikalier. Image omkring socialt ansvar er blevet megavigtigt, og det er rart at kunne henvise til en video, hvis der er brug for information. For at slå myter ihjel og undgå en shitstorm. Det bliver mere og mere nødvendigt at kunne dokumentere, at man tager hånd om både miljø og medarbejdere, siger Lasse Reinholdt.

Det kan være en jungle at finde ud af, om man skal satse på video, tv-reklamer eller andre måder at få sit budskab ud på. Det rådgiver Fat Cat gerne om.

- Det nytter ikke noget at have lavet en flot video, hvis den ikke bliver set. Eller kun bliver set af ens venner og familie på Facebook. Det giver ikke noget salg, siger han.

- Man skal tænke hele vejen rundt. Hvad skal vi sælge, hvem skal vi sælge det til, og hvad er budskabet. Man skal tænke målgruppe og afsætningskanal.

  • Heidi

    Af:

    Journalist på ErhvervPlus Fyn og magasinet Business Fyn. Tidligere journalist, jourhavende og redaktionel udvikler på Nyhedsredaktionen, også hos Jysk Fynske Medier. Jeg har været lokalredaktør på Fyens Stiftstidende på Nordfyn og UgeAvisen Nordfyn indtil december 2014. Tidligere har jeg været på Fyens Stiftstidendes redaktion i Assens, hvor jeg havde ansvaret for børne- og ungeområdet. Jeg begyndte journalistuddannelsen som 30-årig, og inden da jeg har arbejdet som regnskabsansvarlig og controller med uddannelser som revisorassistent og merkonom i økonomistyring på cv'et. Min mand er også journalist. Vi bor i hus i Aarup og har sammen to døtre.