Vi tror lidt på fremtiden igen


Vi tror lidt på fremtiden igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Danskernes forventninger til den økonomiske fremtid stiger for anden måned i træk. Vi vurderer, at vores økonomi ser bedre ud.

For anden måned i træk er forbrugertilliden steget. Det viser tal fra Danmarks Statistik. Ifølge den såkaldte forbrugertillidsindikator steg danskernes forventninger i februar til 1,8 fra 1,1 i januar.

- Det taler klart for, at forbrugslysten er på vej op hos danskerne. Dermed peger dagens forbrugertillidsstatistik i samme retning som de seneste tal for bilsalget, der også var ganske gode, skriver seniorøkonom hos Jyske Bank Niels Rønholt i en kommentar.

Niels Rønholt havde forventet et lille fald, men generelt er det Jyske Banks vurdering, at "forbrugerne gradvist vil lægge mere og mere af pessimismen på hylden i løbet af foråret".

Ifølge Danmarks Statistik skyldes stigningen, at forbrugerne vurderer deres egen aktuelle økonomiske situation bedre end for et år siden. Til gengæld vurderes hele Danmarks økonomiske situation værre. Begge tal er dog steget i niveau siden januar sidste år, og gennem hele 2008 og 2009 har tillidsindikatoren været negativ.

Også Danske Bank er overrasket over det positive tal. Banken havde forventet, at indikatoren ville blive omkring nul i februar

- Stigningen i forbrugertilliden er godt nyt for forbruget. Pengene er til rådighed i husholdningerne efter den store opsparing i 2009, skattelettelserne og rentefaldet. Hvis tilliden er til stede, kan de penge blive omsat til forbrug. Dagens tal tyder på fortsat moderat fremgang i forbruget, skriver privatøkonom i Danske Bank Las Olsen i en kommentar.

Ifølge de nye tal er det også første gang siden januar 2006, at forbrugerne vurderer, at det er fordelagtigt at anskaffe større forbrugsgoder.

Vi tror lidt på fremtiden igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce