Vi er et folkefærd af frivillige

Ifølge en ny undersøgelse, som Socialministeriet offentliggør i dag, og som Fyns Amts Avis som det første medie har fået indsigt i, har omkring 1,9 millioner dansker indenfor de seneste år lavet en eller anden form for frivilligt ulønnet arbejde.

Vi er et folkefærd af frivillige

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Helt ny undersøgelse viser, at flere og flere er involveret i frivilligt arbejde.

Andelen af danskere, der bruger en del af deres fritid på at lave frivilligt ulønnet arbejde, bliver større og større. Det viser en ny undersøgelse, som Socialministeriet offentliggør i dag, og som Fyns Amts Avis som det første medie har fået indsigt i.

Ifølge undersøgelsen har 43 procent af alle danskere over 16 år indenfor de seneste år lavet en eller anden form for frivilligt ulønnet arbejde. I reelle tal er der omkring 1,9 millioner danskere, der er engagerede i frivilligt arbejde.

Da Socialministeriet sidst undersøgte området i 2004, var der 35 procent af danskerne, der lavede frivilligt ulønnet arbejde. Siden er antallet af danskere, der laver frivilligt arbejde altså vokset med 400.000 eller 27 procent.

De mange frivillige er dem, vi møder hver dag: Det er træneren i en sportsklub, bloddonorer, personen der samler penge ind til en humanitær organisation, sidder i bestyrelsen i en boligforening, er frivillig i hjemmeværnet eller på et værested for udstødte.

Den nye undersøgelse viser også, at de fleste fortsat er frivillige indenfor kultur-, idræts- og fritidsområdet. 43 procent af de frivillige løser opgaver indenfor dette område, men de frivillige indenfor det sociale område er i størst vækst. De udgør nu en næsten ligeså stor del som kultur- og fritidsområdet, nemlig 41 procent.

I følge undersøgelsen er der fortsat flest mænd, der udfører frivilligt arbejde. De 40-49-årige er de mest aktive. I denne aldersgruppe udfører 55 procent af alle en eller anden form for frivilligt arbejde.

Flertallet af de frivillige er veluddannede med en videregående uddannelse eller universitetsuddannelse, og de er beskæftiget som faglærte arbejdere, funktionær ellers selvstændige.

Den typiske frivillige bor sammen med andre, og folk med hjemmeboende børn - især i skolealderen - er mest tilbøjelig til at udføre frivilligt arbejde.

Læs mere om rapporten i Fyns Amts Avis mandag

Vi er et folkefærd af frivillige

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce