Vi elsker frivilligt arbejde

Jais Schøndorf er arketypen på en af de 1,9 millioner danskere, der laver frivilligt ulønnet arbejde. Ved siden af jobbet som lærer på Byskolen i Svendborg er han fodboldtræner for et drengehold i Svendborg forenede Boldklubber. Læs mere om Jais Schøndorf i Fyns Amts Avis mandag.

Vi elsker frivilligt arbejde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tre ud af fire udfører eller har udført frivilligt arbejde, og undersøgelse viser kæmpe potentiale for at få flere i gang.

Fyn: Danskerne er vilde med frivilligt arbejde. En ny undersøgelse fra Socialministeriet viser, at flere end tre ud af fire danskere enten udfører eller har udført frivilligt arbejde.

Det skriver Fyns Amts Avis mandag.

Undersøgelsen viser, at 43 procent har lavet frivilligt arbejde indenfor det seneste år, mens 45 procent af dem der ikke laver frivilligt arbejde lige nu, tidligere har været i gang som frivillig.

Det betyder, at mere end tre ud af fire danskere enten udfører eller har udført frivilligt arbejde.

Undersøgelsen viser også, at der er et kæmpe potentiale for at få flere i gang. Blandt dem der ikke laver frivilligt arbejde lige nu, svarer flere end to ud af tre, at det vil være sandsynligt eller meget sandsynligt at de vil sige ja, hvis de blev spurgt, om de ville udføre frivilligt ulønnet arbejde i en sammenhæng, som de interesserer sig for.

Det er ifølge undersøgelsen især de unge, der svarer, at de er klar til at engagere sig, hvis de bliver bedt om det.

Blot 25 procent af dem, der ikke laver frivilligt arbejde, svarer, at det vil være usandsynligt eller meget usandsynligt, at de i fremtiden begyndte at lave ulønnet frivilligt arbejde.

Tallene indikerer, at der umiddelbart er en stor velvilje i den danske befolkning til at udføre frivilligt arbejde, og kun omkring en ud af ti af alle danskere mener således, at det er usandsynligt eller meget usandsynligt, at de ville udføre frivilligt arbejde, hedder det i den rapport, som Socialministeriet har udgivet på baggrund af undersøgelsen.

Der er i følge undersøgelsen først og fremmest én årsag til, at man stopper med at lave frivilligt arbejde: Travlhed. Over halvdelen af dem der stopper forklarer, at de enten har for mange ting i privatlivet eller for travlt på arbejdet. Hver femte stopper fordi de føler sig for gamle eller er syge.

Undersøgelsen, ”Den frivillige sociale indsats – årsrapport 2010”, er udarbejdet af Center for frivilligt Socialt Arbejde for Socialministeriet.

Læs mere om rapporten i Fyns Amts Avis mandag

Vi elsker frivilligt arbejde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce