Vestjysk Bank bekræfter rygter om salg

Vestjysk Bank - bekræfter salgsrygter.
Foto: Ditte Lysgaard Holm/POLFOTO

Vestjysk Bank bekræfter rygter om salg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vestjysk Bank har hyret en finansiel rådgiver, som skal bane vejen for et salg af den delvist statsejede bank.

Vestjysk Bank bekræfter i en fondsbørsmeddelelse, at banken undersøger sine "strukturelle" muligheder, der skal bidrage til at løse bankens kapitaludfordringer.

Oplysningen kommer efter, at Jyllands-Posten fredag har skrevet, at Finansministeriet har hyret rådgivere fra svenske SEB til at stå for et salg af banken, og at Vestjysk Bank skulle have samarbejdet med Carnegie.

Vestjysk Bank bekræfter, at der foretages undersøgelser med staten som hovedaktionær, og at banken har tilknyttet sin egen finansielle rådgiver. Vestjysk Bank skriver desuden, at undersøgelserne vil fortsætte.

- Bankens undersøgelser pågår fortsat, og der er endnu ikke truffet beslutning om og i givet fald hvilke tiltag, banken måtte vælge at forfølge. Vestjysk Bank vil orientere markedet, hvis dette måtte blive påkrævet, skriver banken i en fondsbørsmeddelelse.

Jyllands-Posten har tidligere skrevet, at Jyske Bank og Spar Nord var interesserede i et opkøb af Vestjysk Bank, som er Danmarks niendestørste pengeinstitut.

Vestjysk Bank har haft store problemer i forbindelse med finanskrisen. Staten er i den forbindelse trådt til med statslån, hvilket har gjort staten til hovedaktionær med en ejerandel på godt 66 procent af aktierne.

Statslånet har dog ikke fået alle problemer til at gå væk for Vestjysk Bank. Børsen skrev i maj i år, at Vestjysk Bank er Danmarks mest risikable pengeinstitut baseret på en analyse fra konsulenthuset Niro Invest.

Vestjysk Bank bekræfter rygter om salg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce