Med budgetforliget for 2016 er det slut med dækningsafgiften i Middelfart Kommune.

Et enigt byråd i Middelfart har besluttet, at kommunen ikke længere vil opkræve dækningsafgift, og dermed slipper de lokale virksomheder for en årlig ekstraregning på 2,6 millioner kroner. Det skriver Dansk Byggeri Fyn i en pressemeddelelse.

- Mange andre kommuner rundt om i landet har for længst afskaffet den afgift, så jeg er meget glad for, at politikerne i Middelfart nu har besluttet at gøre det samme. Det viser en imødekommenhed over for de lokale virksomheder fra kommunens side, siger formand for Dansk Byggeri Fyn, Dan Johansen.

Dækningsafgiften er en afgift på forretningsejendomme, som kommunerne selv bestemmer, om de vil opkræve. Og med Dan Johansens egne ord er kommunerne Assens, Nordfyns, Faaborg-Midtfyn, Langeland, Svendborg og Ærø er allerede afgiftsfrit område.

- Det er mange penge, som kommunerne hvert år henter hos vores lokale virksomheder, og jeg håber, at beslutningen om fra næste år at fjerne afgiften i Middelfart kan være med til at skubbe på, at de sidste kommuner på Fyn går i samme retning

Når Middelfart vælger at fjerne afgiften i budgetåret 2016 og overslagsårene 2017 og 2019, så skyldes det at kommunen ønsker et øget fokus på erhvervsvenlighed.

  • Bach-Laursen_Thomas_(2015)_014

    Af:

    Journalist, HD(A). Er skrivende på erhvervsredaktionen. Uddannet fra SDU i 2005 med praktik på Dagbladet Børsen. Har tidligere været på lokalredaktionen i Kerteminde, hvor også tovholderfunktionen på Kerteminde Ugeavis blev udfyldt over flere omgange. Senest da avisen blev relanceret i 2011. Siden blev der lavet nyheder til Fyens.dk og trukket i snorene bag tillægget Man:d, der i dag går under navnet Gear. Tjente de første lommepenge på en afløsertjans som avisbud. Gæt selv hvilket blad.