Aktien i Vestas tager et hop op efter regnskab, der blandt andet betyder omfattende fyringer. Sydbank kalder udmeldinger fra Vestas overraskende stærke.
Det er indtil videre godt at have aktier i vindmøllegiganten Vestas. Aktierne tog et pænt hop opad, efter kvartalsregnskabet blev offentliggjort tirsdag formiddag. Efter en times handel lå aktierne 17 kroner højere end mandag. Aktierne blev efter en time handlet i kurs 346.

Vestas er klar til at fyre 1900 medarbejdere, men fastholder alligevel forventningerne. Udmeldingerne kommer i forbindelse med offentliggørelsen af regnskabet for årets første kvartal. Og det er stærke signaler, vurderer analysechef i Sydbank, Jacob Pedersen.

Alene i Danmark kommer 1275 medarbejdere til at stå uden arbejde, og især afdelingerne i Lem og Nakskov bliver ramt hårdt.

- Omsætning og indtjening er bedre end ventet, og ordresituationen er bedre end ventet. Den joker, de trak med at fastholde forventningerne, er overraskende positiv, siger Jacob Pedersen til RB-Børsen.

Alt i alt en meget stærk melding, men finansieringen er ikke helt på plads, tilføjer han.

- Der vil være en grad af usikkerhed fortsat. Vestas er overbevist om, at de kan komme hjem med ordrerne, men spørgsmålet er, om markedet er det, lyder det retoriske spørgsmål fra Jacob Pedersen.

Han er til gengæld overrasket over, at Vestas vil udvide kapitalen med 10 procent via aktier.

Mere om emnet

Se alle
Fynboer går fri af fyringsrunde

Fynboer går fri af fyringsrunde

S: Vestas-fyringer er regeringens ansvar

Vestas kritiserer regeringen

Vestas kritiserer regeringen