Vestas mener, at regeringens restriktive politik på vindmølleområdet er en del af forklaringen på, at vindmølle-giganten fyrer op mod1300 medarbejdere i Danmark
Både ledelsen og medarbejderne på Vestas kristiserer regeringen for dens energipolitik. Mulighederne for at opstille vindmøller i Danmark har de seneste år været næsten ikkeeksisterende, og fyringsrunden i dag er en naturlig konsekvens af, at virksomhedens produktion skal tilpasses markederne, siger Vestas-ledelsen.

Fællestillidsmand Kin Hvid Thomsen, der har været ansat på Vestas siden 1985, siger, at Vestas har trukket beslutningen om massefyring så langt som muligt, og han kritiserer regeringens energipolitik.

- Der sker slet ikke noget i Danmark og resten af Nordeuropa på vindmøllemarkedet. Derfor kommer fyringsrunden ikke overraskende. Man kan undre sig over, at regeringen til december er vært for en klimakonference med de vilkår, der er for opsætning af energirigtige møller, siger fællestillidsmand Kim Hvid Thomsen til Ritzau.

På et pressemøde sagde personalechef Roal Steen Jakobsen, at beslutningen om at afskadige næsten 1300 er nødvendig for at bevare lønsomheden i Vestas.

- Vi er kede af at måtte træffe denne beslutning. Men det er nødvendigt at tilpasse produktionen med de markeder, vi har lokalt. Det kan ikke betale sig at producere møller i Danmark og transportere dem til USA. Samtidig er vi ikke tilfreds med de vilkår, regeringen har opstillet for udviklingen af vindenergi i Danmark, sagde han.

Efter fyringsrunden vil Vestas stadig have 7400 medarbejdere i Danmark, og afskedigelserne er på ingen måde udtryk for, at virksomheden er i krise, understregede personalechefen.

Han oplyste, at Vestas vil tage særlige hensyn til medarbejdere, der er truet af afskedigelse.

- Vi har mange familier, hvor både kone og mand er ansat i Vestas. Det tager vi hensyn til, når vi skal sætte navne på folk, vi må tage afsked med, sagde Roal Steen Jakobsen.

Mere om emnet

Se alle
Fynboer går fri af fyringsrunde

Fynboer går fri af fyringsrunde

S: Vestas-fyringer er regeringens ansvar

Løkke: Vi kan ikke forhindre massefyringer

Løkke: Vi kan ikke forhindre massefyringer