Vi bruger cookies!

fyens.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.fyens.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere


Verdens dyreste kød født i Jylland


Verdens dyreste kød født i Jylland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Danish Crown-selskabet Friland står bag opdræt af Wagyu-kødkvæg. Kødet er verdens dyreste med en restaurantpris på 2500 kroner kiloet.

Den japanske kødkvægrace Wagyu er kommet til Danmark, så vi selv kan producere det eksklusive Kobe-kød. Søndag og mandag blev tre kalve født på en gård i Midtjylland, og yderligere fem kalve bliver født senere på måneden.

Det er Danish Crown-selskabet Friland, der har bragt de efterspurgte dyr til Danmark.

Sidste år importerede virksomheden kalvefostre fra USA og lagde dem i nogle særligt udvalgte kvier, der fungerer som "rugemødre". Målet er at lave den første danske stambesætning af sort Wagyu-kødkvæg.

Kød fra Wagyu-racen er stærkt marmoreret, hvilket gør det mere mørt og saftigt end andet kød. Kobe-kødet er verdens dyreste kød. Prisen på restaurant ligger omkring 2500 kroner kiloet. Det danskopdrættede kød vil til sin tid blive solgt på bedre restauranter, men det er også planen på længere sigt at få det ud i detailhandlen.

Verdens dyreste kød født i Jylland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.