To biavlere fra Odense har vundet honningpriser i Sydkorea

Den bedste honning i verden kommer fra Odense og omegn. Det mener i hvert fald biavlernes verdenskongres, Apimondia.

Kongressen kårede natten til fredag en honning fra Odense som verdens bedste faste honning.

Og de fynske biavlere supplerede med en andenplads i kategorien flydende honning.

Det var biavlerne Lars Fischer og Zofuz Knudsen fra kollektivet Solens Hjerte ved Holmstrup uden for Odense, der fik overrakt medaljer og diplomer.

- Vi elsker vores honning fra Odense. Den smager fantastisk! Vi vil gerne sige tak til Odense Kommune og alle haveejerne, for alle de træer og blomster, der er plantet til vores bier, udtalte de to vindere efter sejren ifølge en pressemeddelelse.

De to biavlere har blandt andet gjort sig bemærket ved at placere bistader på toppen af Grand Hotel i Odense.

For to år siden vandt de en andenplads på bi-kongressen, og i november vandt de både guld og ærespræmien ved International Food Contest i Herning.

  • Byline

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidende/Fyens.dk og skriver især artikler om det fynske erhvervsliv. Tidligere har jeg arbejdet på Dagbladet Børsen, Månedsmagasinet Penge og Privatøkonomi, Aalborg Stiftstidende og Dagbladet i Roskilde. Jeg er medlem af bestyrelserne for Odense Journalistforening og for KFUM-Spejderne Gråbrødre Gruppe i Odense. Jeg er født i Fredericia men bor nu i Åløkkekvarteret i Odense i et gammelt hus, som jeg ejer sammen med min kone, der er freelancejournalist og især arbejder for Fagbladet 3F. Vi har to voksne børn.

Mere om emnet

Se alle
2
Hotelhonning hædret ved stor madfestival

Hotelhonning hædret ved stor madfestival

Honning fra toppen af Grand vandt sølv