Venstre kræver strammere SU-regler


Venstre kræver strammere SU-regler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Venstre vil ændre SU-reglerne for at forhindre, at unge snyder sig til SU på videregående uddannelser.

- SU-reglerne er for slappe, som de ser ud i dag. Derfor vil vi stramme det eksisterende regelsæt.

Sådan lyder reaktionen fra Venstres SU-ordfører, Sophie Løhde, efter at det er kommet frem, at manglende konsekvenser, begrænset kontrol og ingen mødepligt gør det nemt for unge at snyde sig til SU på de videregående uddannelser.

Her kan man risikofrit indkassere SU i op til et år uden at være studieaktiv, og det vil Venstre nu ændre på.

- I dag betragtes de studerende som studieaktive, så længe de ikke er mere end 12 måneder forsinket. Det vil vi ændre til seks måneder, så kontrollen indføres tidligere, siger Sophie Løhde.

Hun mener, at en ændring af reglerne vil kunne forhindre omfanget af snyd. Samtidig udtrykker hun stor forargelse over, at flere unge udnytter systemet.

- Det er simpelthen ikke rimeligt, at unge kan snyde sig til SU i helt op til et år. Jeg er dybt forarget over, at nogle unge ingen skrupler har i forhold til at bedrage med de offentlige ydelser. Det ryster mig.

Ifølge de nuværende regler bliver de unge, der snyder, ikke straffet eller tvunget til at betale den uberettigede SU tilbage, hvis de bliver opdaget. Sophie Løhde mener, at der bør være konsekvenser i form af tilbagebetaling.

- Jeg synes, man skal kigge på mulighederne for, at dem, der snyder, skal betale pengene tilbage. De tager jo penge fra alle andre. Penge, som kunne være brugt til bedre undervisning og generelt være til glæde for de studerende.

Der er ingen dokumentation for, hvor stort omfanget af SU-snyd er. Ifølge flere universiteter gør studiestrukturen det besværligt at opdage snyd.

Sophie Løhde vil nu præsentere forslaget for SU-forligskredsen.

Venstre kræver strammere SU-regler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce