Venstre kræver, at boligejere skal have refunderet for høje boligskatter før 2011, siger Lars Løkke Rasmussen.

Skatteminister Holger K. Nielsen (SF) skal kompensere de boligejere, som har betalt for høje boligskatter før vurderingen i 2011.

Det fastslår Venstres formand Lars Løkke Rasmussen, før skatteministeren præsenterer sin plan for at reformere de stærkt fejlagtige ejendomsvurderinger, som Rigsrevisionen for nylig fandt ulovlige.

- Der er gode takter i det. Det er der til gengæld ikke i tanken om, at man alene skal tilbagebetale for 2011.

- Hvis Skat har lavet fejl - også i en længere årrække - så kan det ikke nytte ikke noget, at man bare slår en streg i sandet og siger: Herfra kan man få pengene, og før kan man ikke, siger Lars Løkke Rasmussen.

Regeringen suspenderer de nye ejendomsvurderinger i 2013, indtil en ny model er færdig i 2015. Derfor må boligejerne vente to år, før de ved, at de får penge tilbage, når en automatisk efterregulering skal træde i kraft.

Holger K. Nielsen beder et udvalg af eksperter udenfor Skatteministeriet skabe et mere præcist system for ejendomsvurderinger med ejendomsmæglere, realkreditinstitutter, boligportaler og andre private.

Regeringen regner i sin 2020-plan med, at ejendomsskatterne stiger fra 40 milliarder kroner i år til 54 milliarder kroner i 2020.

Skønt Kammeradvokaten konkluderer, at Skat ikke har vurderet parcelhuse ulovligt, er Venstre uenig, påpeger Lars Løkke Rasmussen.

- Hvis folk har fået vurderet deres ejendomme for højt i en længere årrække og på den baggrund har betalt for meget i ejendomsskat, så bør de selvfølgelig få deres penge tilbage, siger han.

Spørgsmål: - Har Venstre et ansvar for fejl i ejendomsvurderingerne?

- Det er da et fælles ansvar. Venstre er altid parat til at tage ansvaret for at styre dansk økonomi, siger Lars Løkke Rasmussen.

.

Mere om emnet

Se alle
4
Regeringen: Boligejere skal have 1,6 milliarder tilbage

Regeringen: Boligejere skal have 1,6 milliarder tilbage

6
Holger K. erkender: Boligejere må vente længe på penge

Holger K. erkender: Boligejere må vente længe på penge

Sådan klager du over vurderingen