Venstre er måske skyldig i skattesnyd


Venstre er måske skyldig i skattesnyd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Venstre-folk sår tvivl: Har partiet handlet ulovligt under indsamlinger til det kommende folketingsvalg?

I Venstres bagland rejses der nu tvivl om lovligheden af partiets egne pengeindsamlinger.

Venstre-folk i Viborg kan have gjort sig skyldig i skatteunddragelse og handlet i strid med lovens ånd om at offentliggøre navne på bidragsydere, som giver mere end 20.000 kroner om året.

Det fremgår af et referat fra generalforsamlingen i Venstre i Viborg, som Morgenavisen Jyllands-Posten er i besiddelse af.

I Viborg har Venstre i årevis samlet penge ind til folketingsmedlem Kristian Pihl Lorentzen (V) via foreningen Viborg-egnens Liberale Erhvervslaug, som kanaliserer penge videre til Kristian Pihl Lorentzens valgkamp.

På den måde har offentligheden ingen mulighed for at se, hvem bidragyderne er.

På partiets generalforsamling den 29. marts 2011 anførte Peter Schaarup, bestyrelsesmedlem i Kandidatbestyrelse Vest i Viborg, at modellen ikke er direkte ulovlig, men heller ikke "i overensstemmelse med lovens ånd og Venstres retningslinjer".

- Loven er lavet for at beskytte vores politikere mod korruption. Så nytter det ikke, at vores politikere ved at skjule sig bag en forening ikke vil overholde lovens ånd.

- Man kan komme i den situation, hvor man må spørge, hvornår et folketingsmedlem er lobbyist, og hvornår han er folketingsmedlem, siger Peter Schaarup til Jyllands-Posten.

På generalforsamlingen kritiserede Peter Schaarup også, at flere Venstre-medlemmer har trukket kontingentet til erhvervsklubben fra i skat:

- Det er efter min opfattelse heller ikke lovligt.

Kristian Pihl Lorentzen afviser over for avisen, at der foregår ulovligheder i erhvervsklubben og i Venstre i Viborg.

Venstre er måske skyldig i skattesnyd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce